V. Putinas gana reguliariai tokiu būdu mobilizuoja tėvynainius (priešų demokratinių Vakarų apsupta tvirtovė Rusija), šįkart suklusti verčia tai, kad kalbėta faktiškai apie branduolinę grėsmę. Primintina, kad rugsėjo 19-ąją V.Putinas pokalbyje su ypač greitų raketų „Avangard“ kūrėju Herbertu Yefremovu pareiškė, jog Vašingtono pasitraukimas 2002-aisiais iš sutarties dėl priešraketinės gynybos sistemų apribojimo privertė Maskvą nuo 2004 metų imtis tokių raketų kūrimo.

Čekijos žvalgyba lapkričio 11 dieną paskelbtoje 2019 metams skirtoje ataskaitoje irgi kalba apie grėsmę globalaus konflikto, kurį gali sukelti auganti įtampa tarp Rusijos, Kinijos ir Jungtinių Valstijų. Bet kuriuo atveju žodžių junginys „trečias pasaulinis...“ buvo aktualizuotas.

Bet kam asmeniškai spręsti, daug ar nedaug militarinių žinių viešojoje erdvėje, pavyzdžiui, per pastaruosius tris mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)