„Moterims didinti krūtis savais riebalais siūlome tada, kai yra atliekama kūno kontūrą koreguojanti operacija, tokia kaip riebalų nusiurbimas, nes šie riebalai yra „aukso“ vertės, kalbant apie natūralų krūtinės didinimą. Tai nuosavos puikiai prigyjančios organizmo ląstelės. Abiejų krūtų didinimui dažniausiai prireikia nuo 500 iki 1000 mililitrų riebalų. Prieš operaciją svarbu išsiaiškinti, ar moteris artimiausiu metu nežada mesti svorio, nes tokiu atveju natūralu, kad svoris kristų ir nuo krūtinės. Todėl visada diskutuojame, kokiu režimu pacientė ketina gyventi po operacijos ir tada sprendžiame, ar krūtis didinti savo riebalais yra jai tinkamiausias sprendimas“, – pažymi gydytojas.

Konsultacijos metu

Implantai – „push up“ efektui

Tuo tarpu, anot plastikos chirurgo, krūtų implantai dažniausiai rekomenduojami lieknoms, sportuojančioms moterims, kurios neturi daug riebalinio audinio ir pageidauja „push up“ efekto (pakėlimo ir pilnumo krūtinės viršutinėje dalyje). „Tokio efekto su savais riebalais išgauti nelabai pavyks. Dažniausiai riebalai kitaip pasiskirsto, kitokia jų konsistencija, - jie minkštesni, todėl suteikia natūralesnę krūties formą. Suleidus riebalų viršutiniame krūties poliuje, jie vėliau „pasėda“ ir suteikia krūtinei natūralią, anatominę formą. Taigi, mano, kaip specialisto užduotis – tiksliai išsiaiškinti, kokios krūtinės formos pacientė nori“, – sako D. Bagdanavičius.

Implantų parinkimas

Anot plastikos chirurgo, moterys vienareikšmiškai dažniausiai renkasi krūtinę pasididinti implantais, o ne savais riebalais. „Iš šimto moterų gal vos kelios nori didinti krūtinę riebalais. Kartais moterys planuoja rinktis šį būdą, tačiau viską paaiškinus – apsigalvoja. Pastaruoju metu populiarėja hibridinis (mišrus, kompleksinis) metodas, kai krūtinė didinama implantais ir dar užpildoma riebalais. Ką tuo laimime? Galime įdėti kiek mažesnius ir mažiau sveriančius implantus, tokiu būdu krūvis tolygiau pasiskirsto krūtinėje, ir užpildyti tam tikras krūtinės zonas riebalais. Šis būdas tinka ir moterims, turinčioms skirtingo dydžio ar asimetriškas krūtis. Tokiu atveju, didinant krūtinę implantais, į mažesnę krūtį dar įsodinama riebalų, kad jos suvienodėtų ar taptų labiau simetriškos“, – paaiškina gydytojas.

Plastikos chirurgas Darius Bagdanavičius

Prigyja dalis riebalų

Kalbant apie krūtų didinimą savo riebalais, gydytojas pažymi, kad dažniausiai prigyja nuo 40 iki 60 procentų riebalų. Tokie pokyčiai gali nepateisinti pacientės lūkesčių ar gali prireikti papildomo riebalų suleidimo – operacijos. „Pavyzdžiui, jeigu pacientė aktyviai sportuojanti arba rūkanti, didelė tikimybė, kad jai prigis mažiau riebalų, gal tik 30 procentų. Tad, jei įdėsime 300 mililitrų implantus, tai tokia krūtinė ir liks, o jei suleisime 300 mililitrų riebalų, tai maždaug po trijų mėnesių gali likti tik 100 mililitrų prigijusių riebalų, ir tai ženkliai keičia formą“, – paaiškina gydytojas.

Motiva implantai

Krūtų didinimas riebalais rekomenduojamas toms moterims, kurios yra kategoriškai nusiteikę prieš implantus ir vienareikšmiškai pageidauja tik natūralios krūtinės. Taip pat tai labai tinka norinčioms pasikoreguoti savo kūno formas, kai atliekamas riebalų siurbimas, tokiu atveju šiuos riebalus galima suleisti į krūtinę. Riebalais taip pat galima pakoreguoti asimetriškas krūtis.

Skirtingas atsigavimo laikotarpis

D. Bagdanavičius pasakoja, kad po atlikto krūtų didinimo savais riebalais moteriai prireiks 1–2 savaičių visiškai atsigauti: „Šis periodas nėra labai skausmingas, nes operacijos metu netempiame raumens, o specialią kompresinę liemenėlę reikia dėvėti maždaug šešias savaites. Po 2–3 savaičių jau nėra apribojimų fiziniam aktyvumui. Vis dėlto, rekomenduojame vengti labai didelio fizinio krūvio – krentant viso kūno svoriui – mažės ir krūtinės dydis.

Gijos Klinikų pacientė bendrauja su registratore

Tuo tarpu po implantų įdėjimo atsigavimui prireiks 2–3 savaičių, nes tempiamas raumuo ir skausmas jaučiamas 4–6 dienas po operacijos, o specialią liemenėlę dėvėti reikės du mėnesius. 2–3 mėnesius negalima aktyviai sportuoti, aukštai kilnoti rankų, kelti sunkesnių nei 5 kg daiktų, draudžiama jodinėti, plaukioti, šokinėti,“ – perspėja „Gijos Klinikų“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Darius Bagdanavičius.

Užsakymo nr.: PT_81177967