Trečiadienį savivaldybės tarybos posėdyje konservatorius Adomas Bužinskas priminė, jog sutarties sąlygos numatė galimybę nutraukti sutartį ir gauti 62 tūkst. eurų kompensaciją už sutarties pažeidimus.

Kaip rodo savivaldybės dokumentai, jau vasarį pasitarimuose buvo žinoma, kad darbų nepavyks atlikti iki sutartyje numatytos datos - kovo 13-osios ir terminai buvo nukelti į gegužę. Tiesa, buvo numatyta galimybė darbus pratęsti dėl techninio projekto netikslumų, nenumatytų darbų, blogų gamtinių sąlygų.

„Nutraukti konkurso ir gauti 60 tūkst. eurų kompensaciją už tai, kad gatvė būtų dar metams uždaryta, tai tikrai netikslinga tą daryti. Visų priemonių imtasi, kad rangovas atliktų tai, kas numatyta sutartyje“, - sakė vicemeras Linas Kvedaravičius.

Jis sako, kad vasarį nutraukus sutartį, žinant viešųjų pirkimų specifiką, ji šiuo metu dar nebūtų tvarkoma.

„Dabar matome kitą variantą - gatvė remontuojama. Kad rangovas turi problemų su darbo jėga - tai akivaizdu. Ir man tapo šiandien žinoma, kad rangovas pasirašė papildomas darbuotojų pajėgas nusamdė, sutartis yra pasirašyta ir 15 darbininkų -trinkelių klojėjų - jau išvažiavo į darbo vietą. Darbai vyksta, sutartis galioja iki liepos 3 dienos“, - teigė L. Kvedaravičus, patikinęs, kad darbai iki liepos pradžios turi būti baigti.

A. Bužinskas taip pat klausė, kokias kompensacijas savivaldybė skirs dėl rekonstrukcijos nuostolius patiriantiems Vilniaus verslininkams.

Meras Remigijus Šimašius pabrėžė, kad taryba trečiadienį galės apsispręsti dėl liberalų pasiūlymo atleisti aplinkinių gatvių verslininkus nuo nekilnojamojo turto mokesčio.

Vilniaus gatvės rekonstrukciją už 1 mln. 150 tūkst. eurų atlieka bendrovė „Hidrostatyba“, pasitelkusi subrangovus.

BNS žiniomis, bendrovė „Hidrostatyba“ figūruoja Lietuvos ir Latvijos pareigūnų atliekamame ikiteisminiame tyrime tyrime dėl sukčiavimo ir piktnaudžiavimo, Specialiųjų tyrimų tarnyba gegužės pradžioje bendrovėje atliko kratas.

Stringantys gatvės rekonstrukcijos darbai sulaukė neigiamų vilniečių, taip pat ir dalies politikų reakcijų, ypač socialiniuose tinkluose. Gatvėje yra įsikūrę nemažai miestiečių ir turistų lankomų barų, kavinių - verslininkai sako, kad stringantys darbai mažina lankomumą, o tai lemia didžiulius nuostolius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)