Daugiau nei 500 tūkst. užsieniečių puotauja iš visos širdies – ir skrandžio.

Braziliški kepsniai žinomi ir mėgstami visame pasaulyje, jų paragauti galima restoranuose ir kavinėse beveik visur. Tokio stiliaus restoranuose Azijoje, Europoje ir Šiaurės Amerikoje padavėjai prie jūsų staliuko atneša iešmą su gardžiausiais mėsos gabaliukais ir atriekia gabalaitį tiesiai į jūsų lėkštę. Kaip ten bebūtų, tikru mėsėdžiu rojumi galima vadinti tik Braziliją ir jos kepsnių restoranus.

Jeigu norite pažinti ir paragauti tikrąją Brazilijos kepsnių kultūrą, tiesiog privalote užsukti į visai netoliese Kopakabanos paplūdimio ir vieno garsiausių Rio de Žaneiro viešbučių „Copacabana Palace“ esantį restoraną „Rodizio“.

Padavėjai čia nepalieka svečių ramybėje tol, kol jie neištaria „Gana“. Kol sotumą bylojantis žodis nenuskamba, kepta mėsa galima mėgautis į valias. Populiariausi kepsniai – ant iešmo ar kepsninės čirškinta susukta jautiena (picanha), jautienos didkepsnis (alcatara) ir šoninė (fraldinha). Ypatingo skonio ir aromato lėtai kepti jautienos šonkauliukai – restorano pasididžiavimas, patiekiamas kartu su kalnu daržovių.

Braziliška sūrio duonelė (Pão de Queijo) – tradicinis maistas, kurio išskirtinai Rio de Žaneiro delikatesu nepavadinsi. Šios duonos receptas atkeliavo iš Mino Žeraiso valstijos. Nepaisant to, ji per itin trumpą laiką tapo neatsiejama Rio de Žaneiro žmonių valgiaraščio dalimi.

Ši sūrio duonelė mėgstama tiek vėlyviems pusryčiams, tiek pavakariams, tiek kaip užkandis vakarėlyje ar maistas, praverčiantis praalkus paplūdimyje.

Ją giria visi ragavusieji ir prisimena po traškia pikantiška plūtele besislepiančią purią sodraus skonio bulvių ir sūrio masę. Vietiniai sako, kad ši duonelė gardžiausia užsigeriant gėrimu iš Acai uogų.
Dar vienas terminas, su kuriuo tiesiog būtina susipažinti domintis Rio de Žaneiro maisto kultūra – podrao.

Būtent taip vietiniai brazilai vadina iš pirmo žvilgsnio vargingai ir nešvariai atrodančius sumuštinių prekystalius, prie kurių praktiškai bet kuriuo paros metu būriuojasi išalkusiųjų minios.

Nešvara – tik pirmasis neretai klaidinantis įspūdis. Rio de Žaneiro gyventojai duoda žodį: čia pigūs dieviško skonio mėsainiai, dešrainiai ir kitokie sumuštiniai.

Vienas iš populiariausių tokių sumuštinių – skonių bomba su keptu kiaušiniu, sūrio kepsniu, šonine ir salotomis. Pagardinti jį galima kuo tik geidžia širdis, nes padažų ir priedų pasirinkimas nenuvilia net ir pačių išrankiausių – pradedant garstyčiomis, majonezu bei pomidorų padažu bei baigiant plėšytomis keptomis bulvėmis, alyvuogėmis, kukurūzais ar salotomis.