Šie turistai leidosi į ekskursiją po Tokijo Šibujos seniūnijos tualetus. Kiekvienas iš jų sumokėjo maždaug po 4 950 jenų, arba apie 30 eurų, kad galėtų aplankyti 17 avangardinių viešųjų tualetų. Pirmieji neįprasti tualetai Šibujoje atsirado 2020 metais.

Rutulio formos tualetą, kuriame lankėsi Takao Karino, sukūrė britų dizaineris Milesas Penningtonas. Kitus į ekskursijos maršrutą patenkančius tualetus suprojektavo žinomi Japonijos architektai, įskaitant Kengo Kuma, kurio darbų sąraše yra ir renovuotas Tokijo olimpinis stadionas, bei Pritzkerio architektūros premijos laureatą Tadao Ando.

Turistė iš Prancūzijos Penelope Panczuk šia ekskursija pirmiausia susidomėjo dėl galimybės aplankyti keletą vietų, kur buvo filmuojamas „Oskarui“ nominuotas Vokietijos režisieriaus Wimo Wenderso filmas apie Šibujoje gyvenantį tualetų valytoją „Perfect Days“.

Įgyvendinant projektą „Toilet Project“, kurį 2020 m. pradėjo ne pelno siekianti organizacija „The Nippon Foundation“, buvo pasitelkta garsių menininkų ir architektų, kurie iš pagrindų perkūrė 17 viešųjų tualetų Šibujoje, siekiant didinti seniūnijos prieinamumą ir svetingumą menininkų atžvilgiu. Iš pradžių nebuvo planuota, kad tualetai taps turistų traukos objektu, bet Šibujos valdžia pamatė galimybę išplėsti seniūnijos patrauklumą turistams, mat anksčiau Šibuja daugiausia buvo žinoma dėl chaotiškosios pėsčiųjų perėjos netoli traukinių stoties.

Ekskursijos po tualetus pradėtos rengti kovo mėnesį. Naujoji atrakcija sutapo su ženkliu turizmo atsigavimu pasibaigus COVID-19 pandemijai. Taigi, be šventyklų ir žydinčių vyšnių, Japonija vilioja turistus ir savo daugiafunkciais tualetais, kuriuos gamina TOTO bei kitos įmonės.

Japoniški tualetai taip išpopuliarėjo, kad animacinio serialo „Pietų parkas“ kūrėjai jiems skyrė visą seriją.