„Vėluojantys atlyginimai Kauno apskrities viršininko administracijai pavaldžioje įstaigoje kelia nerimą dėl ateities. Tačiau grasinimais streikuoti problemos neišspręsi: be darbo gali likti keli šimtai darbuotojų, be gydymo- keli tūkstančiai pacientų. Sunki našta užgultų visų pirma artimųjų, o vėliau ir visos visuomenės pečius,“ – Kauno apskrities viršininko administracijos pranešime spaudai cituojama O. Balžekienė.

Kaip išspręsti šioje medicinos įstaigoje iškilusias problemas ieškomi ir kiti būdai. Siekiama sumažinti išlaidas ir garantuoti, kad darbo užmokestis būtų išmokamas laiku.

Žiegždrių psichiatrijos ligoninės vadovybė parengė ligoninės reorganizavimo planą, kurį įgyvendinus 2 mln. Lt. sumažės metinės sąnaudos.

Ligoninės pertvarkos planui pritarė ligoninės gydymo ir slaugos taryba bei ligoninės stebėtojų taryba. Taip pat planas buvo pristatytas ir visuotiniame ligoninės darbuotojų susirinkime.

DELFI primena, kad antradienį Žiegždrių psichiatrijos ligoninėje įvyko darbuotojų, administracijos ir Kauno apskrities vadovų susirinkimas. Per jį profesinės sąjungos atstovai gydymo įstaigos administracijai įteikė savo reikalavimus.

Profesinė sąjunga reikalauja, kad darbo užmokestis būtų mokamas laiku, padengtas susidaręs įsiskolinimas, mokamas priedas už pavojingas darbo sąlygas. Taip pat reikalaujama, jog iki kovo 9 d. gydymo įstaigos administracija pateiktų priemonių planą, užtikrinsiantį tolygų algų mokėjimą.

Darbuotojų teigimu, jiems darbo užmokestis vėluoja pora mėnesių.

Žiegždrių psichiatrijos ligoninėje dirba per 400 žmonių.

Kauno rajone įsikūrusioje Žiegždrių psichiatrijos ligoninėje gydomi žmonės, turintys ūmių psichozių, depresijų, ūmios gerontopsichiatrijos, psichikos sutrikimų ir sergantys tuberkulioze.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją