Transliacija baigėsi

Netikėtas Ukrainos valdžios pozicijos pasikeitimas prieš pat Rytų partnerystės Vilniaus viršūnių susitikimą Kijeve ir kituose šalies miestuose į gatves jau išvedė dešimtis tūkstančių žmonių. Bet Ukrainos opozicijos lyderiai savo kovą pasirengę perkelti ir į tarptautinę areną.

Vienas garsiausių pasaulio boksininkų V.Kličko, dabar tapęs ir vienu svarbiausių Ukrainos opozicijos lyderių, partijos UDAR vedliu bei galimu kandidatu į prezidentus, kartu su partijų “Tėvynė” ir “Laisvė” lyderiais Arsenijumi Jaceniuku bei O.Tiahniboku šią savaitę viešės Vilniuje.

Kol ES valstybių ir vyriausių vadovai su Ukrainos prezidentu V.Janukovyčiumi aiškinsis, ar šis nori, ar nenori pasirašyti Asociacijos ir laisvosios prekybos sutartis su ES, Opozicijos atstovai pateiks kitokią Ukrainos ateities viziją.

Norintys visa tai ir gerokai daugiau išvysti gyvai, tai turės galimybę padaryti “Delfi” tiesioginių transliacijų iš Vilniuje rengiamos konferencijos “Rytų partnerystės vertinimai: politiniai iššūkiai ir ateities darbotvarkė pilietinei visuomenei”.

Kad ir koks būtų Ukrainos valdžios sprendimas, Rytų partnerystės programos ateitis negali ir neturi tapti jo įkaite. Europos Sąjungos bei Rytų partnersytės šalių ekspertai ir pilietinės visuomenės atstovai dar gerokai iki Vilniaus viršūnių susitikimo pradžios pradėjo svarstyti ir kurti Rytų partnerystės programos ateities scenarijus po Vilniaus.

Jų intriguojančias diskusijos, be V.Klyčko, A.Jaceniuko bei O.Tiahniboko įžvalgų, bus šios konferencijos dėmesio centre.

Renginyje dalyvaus net 300 dalyvių – garsiausi Rytų partnerystės šalių ir Europos Sąjungos valstybių narių pilietinės visuomenės lyderiai, žymiausi regioninių ir transatlantinių nevyriausybinių organizacijų, mokslo centrų, tarptautinių pagalbos organizacijų ir politinių fondų ekspertai, žinomi politikos ir visuomenės veikėjai.

Renginys sulaukė ir milžiniško žiniasklaidos dėmesio – į jį iš anksto registravosi net 100 žurnalistų iš svarbiausių Rytų partnerystės šalių, ir ES valstybių žiniasklaidos priemonių.

Daugiau informacijos apie renginį galite rasti čia