L. Baužys penkerių metų kadencijai atrinktas laimėjęs Energetikos ministerijos organizuotą konkursą, kuriame nugalėjo kitus 8 kandidatus. Pastaruosius metus L. Baužys dirbo „Lietuvos geležinkelių“ įmonėse: buvo LTG generalinio direktoriaus pavaduotoju ir Keleivių vežimo direkcijos vadovu, vėliau „LTG Link“ generalinis direktorius.

Jis taip pat turi sukaupęs didelę darbo energetikos srityje patirtį – dirbo „Mažeikių naftoje“ (dabar „Orlen Lietuva“), kur vadovavo už naftos produktų logistiką atsakingiems padaliniams, vėliau buvo „Orlen Lietuva“ vamzdynų ir jūros terminalų direktoriumi bei logistikos direktoriumi.

„Saugus branduolinės energetikos objekto išmontavimas ir radioaktyvių atliekų sutvarkymas yra nepaprastai sudėtingas projektas, kuriame laukia nemaži iššūkiai – nuo darbų grafiko ir finansavimo rizikų valdymo iki radioaktyviųjų atliekų tvarkymo infrastruktūros projektavimo bei statybos. Įvertindamas ir dėkodamas buvusiam vadovui už nuveiktus darbus, džiaugiuosi, kad įmonės vairą perims ir darbus tęs patyręs profesionalas Linas Baužys“, – sakė energetikos ministras Dainius Kreivys.

„Savo karjeros kelyje esu dirbęs skirtingose energetikos įmonėse, paskutinius 6 metus dirbau susisiekimo srityje, todėl džiaugiuosi sugrįžęs į energetikos sektorių. Sieksiu padėti žmonėms pasiekti geriausių rezultatų ne perimdamas vairą, o naviguodamas komandą atrasti tinkamą kryptį ir sprendimus“, – kalbėjo IAE generalinis direktorius L. Baužys.

Nuo 2010 metų elektros negaminanti IAE įgyvendina šimtų milijonų eurų vertės jos uždarymo projektus. Pernai pavasarį baigus į naują laikiną saugyklą vežti panaudotą branduolinį kurą, jėgainė projektuoja rusiškų RBMK reaktorių išmontavimą bei ruošiasi jų atliekų sutvarkymui. Užbaigti visus IAE eksploatavimo nutraukimo darbus planuojama 2038 metais.