„Binance“ tapimą didžiausia pasaulyje kriptovaliutų birža iš dalies lėmė jos įvykdyti nusikaltimai – dabar ji moka vieną iš didžiausių kuriai nors bendrovei skirtų baudų JAV istorijoje“, – pranešime pareiškė JAV generalinis prokuroras Merrickas Garlandas.

„Binance“ sprendimas pripažinti kaltę yra koordinuotų veiksmų, kuriuose, be kita ko, dalyvavo Iždo departamento Finansinių nusikaltimų tyrimo tinklas ir Užsienio turto kontrolės biuras (OFAC), dalis, nurodė Teisingumo departamentas. Pasak jo, Ch. Zhao pripažino savo kaltę dėl negebėjimo palaikyti veiksmingą kovos su pinigų plovimu programą.

Užsienyje gyvenantis kanadietis Ch. Zhao atsistatydino iš generalinio direktoriaus posto.

M. Garlandas pridūrė, kad Ch. Zhao kaltę pripažino asmeniškai Jungtinėse Valstijose. Teismo dokumentai rodo, kad jis sutiko sumokėti 50 mln. dolerių baudą.

„Binance“ susitarimai su Iždo departamento agentūromis apima civilinę piniginę 3,4 mlrd. dolerių baudą ir 968 mln. dolerių baudą, su kuria susijusi OFAC. Tai yra didžiausios sumos šių agentūrų istorijoje.

„Binance“ ignoravo savo teisinius įsipareigojimus, kad galėtų siekti pelno“, – pranešime cituojama Iždo sekretorė Janet Yellen.

Ji pažymėjo, kad „Binance“ „sąmoningai pamynė savo pačios sankcijų stebėsenos kontrolę“ ir sudarė sąlygas daugiau nei 1,5 mln. sandorių virtualiomis valiutomis, kurie pažeidžia JAV sankcijas, taip pat negebėjo pranešti apie įtartiną veiklą. J. Yellen sakė, kad „Binance“ skirtos baudos ir pritaikytas penkerių metų stebėjimo režimas yra svarbus įvykis virtualių valiutų pramonėje.

„Binance“ buvo įkurta 2017 m. Kinijoje. Įmonė apglėbė nemažą dalį prekybos kriptovaliutomis rinkos ir pavertė Ch. Zhao milijardieriumi.

Bendrovė išplatintame pranešime pripažino, kad priėmė „klaidingų sprendimų“. „Šiandien „Binance“ prisiima atsakomybę už šį praėjusį etapą“, – nurodė įmonė. Ji pridūrė, kad pradžioje neturėjo tinkamos atitikties kontrolės, ir nurodė, jog deda pastangas persitvarkyti.

Kaip teigiama, įmonės generalinio direktoriaus pareigas iš Ch. Zhao perims buvęs regioninių rinkų departamento vadovas Richardas Tengas.

Nepaisant visko, į naujausią susitarimą neįtraukti bendrovės reikalai su JAV Vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC), kuri birželį taip pat pateikė „Binance“ daugybę kaltinimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją