Banko garantijos užtikrins „Elektrum Lietuvos“ ketinimų protokolus, pasirašytus dėl saulės elektrinių statybos. Elektrinės bus įrengtos Rokiškio, Klaipėdos ir Šalčininkų rajonuose, pranešė bankas.

SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vilius Juzikis teigė, jog žaliosios garantijos naudojamos tik žaliesiems projektams. Į jų sąrašą dabar patenka saulės ir vėjų jėgainių projektai.

„Tikėtina, kad žaliųjų garantijų sąlygos ateityje keisis – paslaugos bus tobulinamos atsižvelgiant į rinką ir klientų poreikius, besikeičiančius tvarumo reikalavimus ir reguliavimą“, – pranešime sakė jis.

Anot V. Juzikio, garantijos yra paspirtis projektams pradiniuose jų etapuose, o vėliau gali būti atvertos papildomos finansavimo paslaugos, pavyzdžiui, elektros tiekimo įrangos įsigijimui ar užtikrinimui.

Tarptautinės energetikos agentūros duomenimis, 2021 metais CO2 emisijos energetikos sektoriuje siekė 36,3 gigatonos ir buvo rekordinės, sektoriui tiesiogiai tenka apie ketvirtadalį šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją