„Probleminių bankų akcijų turėtojų interesai ginami mokesčių mokėtojų sąskaita. Tai nepriimtina dėl politinių sumetimų. Naujajai Airijos vyriausybei, kuri bus išrinkta ateinantį pavasarį, neišvengiamai reikės pakeisti dabar taikomą schemą“, – pasakė G. Sorosas.

G. Sorosas pridūrė, kad didelės kreditų, teikiamų kaip finansinės pagalbos paketai, palūkanos neleis silpnos šalims padidinti konkurencingumą stipresnių šalių atžvilgiu. „Skirtumai ir toliau augs, o silpnų šalių ekonomika ir toliau silpnės“, – pasakė finansininkas.

Jo vertinimu, specialiojo fondo lėšas reikia naudoti ne tik suteikiant kreditus valstybėms, bet ir siekiant rekapitalizuoti bankų sistemą.

„Normalaus bankų kapitalizavimo atveju valstybinių biudžetų deficitai sumažės ir nuo krizės nukentėjusios šalys galės greičiau patekti į finansų rinką“, – reziumavo G. Sorosas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją