Anot jo, tie žmonės, kurie piktybiškai sudaro kliūtis ir kitaip „gadina laiką“, turėtų būti baudžiami. O tie, kurie padeda žmonėms taupyti laiką, turėtų būti skatinami. „Laikas yra pats brangiausias turtas, kokį mes tik turime“, – tikina televizijos laidos „Klausimėlis“ vedėjas.

Ar Juras dažnai susiduria su žmonėmis, kurie švaisto jo laiką? „Dažnai. Su tuo susiduriame ir buityje. Tačiau, pavyzdžiui, žiūrėdamas televizorių, supranti, kad švaistai laiką, bet tai yra poilsis, o štai, važiuodamas, pavyzdžiui, Kaune, Juozapavičiaus prospekte, stoji prie vieno raudono šviesoforo, tada kito raudono. Kai privažiuoji ketvirtą iš eilės radoną šviesoforą, pradedi galvoti, kad kažkas turėtų atsakyti už tavo laiko švaistymą. Yra daug tokių situacijų gyvenime“, – vardijo pašnekovas.

Pats J. Jankevičius, bendraudamas su DELFI, pripažino, kad tokios bausmės dažnai tėra teorinės, nes ne visuomet galima atrasti už tokį laiko švaistymą atsakingą žmogų. „Būna, kad užstringi kamštyje ir turi palaukti. Viskas gerai. Bet kalbame apie tai, kad kažkas savo kokiu nors sprendimu švaisto masės žmonių laiką, – kalbėjo J. Jankevičius. – Todėl ir kyla klausimas, kaip paskatinti tuos, kurie sutaupo daugybės žmonių laiką.“

J. Jankevičius tikino, kad pats stengiasi taupyti jį supančių žmonių laiką, tačiau nėra toks įtakingas, kad veiktų masės žmonių laiko taupymą, todėl ir dalijasi tokia idėja.

„Yra dar vienas pavyzdys: policininkai sureguliuoja greičio matuoklius taip, kad šie nustatytų greičio viršijimą iki dešimties kilometrų per valandą. Ir tada vienas policijos viršininkas man sako, kad tai yra skirta tik tam, kad žmogus ateitų pasiimti tos nuobaudos, kuri tiesiog tėra įspėjimas. Bet, jei tai yra šimtai žmonių? Įsivaizduokite, kiek žmonių jis privertė sugaišti po pusdienį, per kurį šie ėjo atsiimti to įspėjimo? Ir čia kalba yra ne apie pinigus, ne apie baudą, nes už tai negali nubausti. Tai tiesiog laiko švaistymas“, – mintimis dalijosi Juras.

Tiesa, ir pokalbio pabaigoje J. Jankevičius pabrėžė, kad poilsis nėra laiko švaistymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)