Naujasis Velso princo titulo savininkas, keturiasdešimtmetis princas Williamas, kartu su kitais septyniais karalienės Elžbietos II anūkais pagerbė senelės atminimą stovėdami prie karsto Vestminsterio salėje, kur ji pašarvota.

Kaip sakė „Daily Mail“ moterims skirtos rubrikos žurnalistės kalbinta kūno kalbos ekspertė Judi James, princas Williamas laikėsi taip, kad buvo aišku – jis yra pirmas eilėje į sostą, o štai jo brolis princas Harry atrodė „saikingai emocingas“ ir „orus, nes vėl gali dėvėti uniformą“.

Taikdarių vaidmenį suvaidinusių Zaros Tindall ir Peterio Phillipso „dalyvavimas akivaizdžiai teikė palaikymą“ princui Harry, Williamui, taip pat princesėms Beatrice ir Eugenie, ledi Louise Windsor ir Jamesui, Severno vikontui.

„Tai, kaip jis vedė iš paskos sekusius anūkus, taip pat tvirtai sukąsti žandikauliai yra tie Williamo kūno kalbos elementai, kurie parodo, kaip jis pasikeitė, kai, po karalienės mirties, tapo Velso princu, be to, būsimu karaliumi“, – sakė J. James.

„Per pastarąsias dienas princas Williamas sugebėjo atsikratyti drovumą ir nerimą išduodančių manierų. Atrodo, visas jo stotas byloja apie pasitikėjimą savimi“, – pridūrė kūno kalbos ekspertė.

J. James pakomentavo ir princo Harry povyzą. Jis, esą, aiškiai didžiavosi, kad vėl gali vilkėti uniformą.

„Princas Williamas atrodė kaip akivaizdus lyderis ir iniciatorius, kai Vindzore kartu su žmona susitiko su princu Harry ir Meghan. Dėl fiziškai demonstruojamo pasitikėjimo savimi sudėtingu turėjęs būti išėjimas praėjo nepriekaištingai“, – sakė J. James.

„Kai prieš prasidedant budėjimui vaikščiojo minioje, princas Williamas pademonstravo dėmesį žmonėms, taigi, socialinį savo profilį, na, o per patį budėjimą jis atrodė kaip uola, iš kurios kiti semiasi stiprybės.“

„Princas Harry ėjo už brolio, kurio veide atsispindėjo ryžtas, o žvilgsnyje – mąslumas. Kadangi princas Harry buvo šiek tiek nunarinęs galvą, be to, pusę veido dengė kepurės snapelis, pavyko pamatyti tik tiesią kietai sučiauptų lūpų liniją, tačiau jo poza, taip pat žygiavimą primenanti eisena atskleidė pasididžiavimą dėl to, kad vėl gali vilkėti uniformą, taigi, jo povyzoje matyti santūrus jausmingumas.“

Pasak J. James, visi aštuoni karalienės anūkai pademonstravo „milžinišką bendrystės didingumą“.

„Jie tylomis išsirikiavo aplinkui karstą ir, kai užėmė savo vietas, nuo jų visų ėmė sklisti neįtikėtina rimtis. Net iš arti buvo beveik neįmanoma pastebėti jų kvėpavimo. Jie sugebėjo sutramdyti ašaras, o išraiškose nebuvo nė ženklo nervingumo arba įtampos – vien tik orumas ir pareigos jausmas“, – komentavo J. James.

Kūno kalbos ekspertė pastebėjo, kad princesės Anne vaikai, Zara Tindall ir Peteris Phillipsas, buvo tarytum ramsčiai princams Williamui ir Harry.

„Zarai būdinga ryžtinga ir pasitikėjimą savimi spinduliuojanti eisena, nors pačią paskutinę akimirką ji ir suklupo: gal kažką išmetė, o gal nusmuko batas laiptų viršuje, todėl eisena stabtelėjo, kol ji pasilenkė ir kažką paėmė.“

„Tiek Zaros, tiek Peterio veide buvo patyti šiokia tokia įtampa, o žandikaulių padėtis bylojo apie ryžtą.“

Princesės Beatrice ir Eugenie anksčiau kone atvirai demonstravo emocijas, apėmusias dėl senelės netekties, – abidvi verkė ir stengėsi palaikyti viena kitą apsikabindamos arba susikibdamos rankomis, tačiau šeštadienio vakarą ir jos sugebėjo panirti į didingą rimtį, susivaldyti: nežvilgčiojo viena į kitą per budėjimą, o laikėsi ramiai ir oriai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją