Birželio 6 dieną per renginį, skirtą sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje 80-osioms metinėms paminėti, tarp 76 metų karalienės Camillos ir 71 metų Brigitte nutiko nepatogus momentas, rašo „People“.

Kaip matyti nuotraukose, Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono žmona bandė paimti karalienę už rankos, kai jos Prancūzijos Ver-sur-Mero mieste padėjo vainikus prie Didžiosios Britanijos Normandijos memorialo. Tačiau karalienė Camilla šį gestą ignoravo ir toliau laikė ranką nuleistą prie šono. Trumpam sučiupusi Camillos ranką, Brigitte atsitraukė į šoną. Tuomet abi moterys vieną minutę tyliai pastovėjo ir prisijungė prie savo vyrų, karaliaus Karolio III ir prezidento Emanuelio Macrono.

Karalienė Camilla ir Brigitte Macron
Karalienė Camilla ir Brigitte Macron
Karalienė Camilla ir Brigitte Macron

Tinkamas etiketas bendraujant su Didžiosios Britanijos karališkąja šeima jau seniai yra daug diskusijų kelianti tema. Karališkosios šeimos interneto svetainėje, kuri po karalienės Elžbietos II mirties 2022 metų rugsėjį dar nėra visiškai atnaujinta, rašoma: „Susitikus su karaliene ar karališkosios šeimos nariu privalomų elgesio taisyklių nėra, tačiau daugelis žmonių paiso tradicinių formų“. Svetainėje pažymima, kad vyrai tokiu atveju lengvai linkteli galvą, o moterys – šiek tiek tūpteli’ „nors rankos paspaudimas taip pat yra priimtinas veiksmas“.

Tai, kad griežtų pasisveikinimo taisyklių nėra, įrodė ir pats 75 metų karalius Karolis III. Prie Didžiosios Britanijos Normandijos memorialo susitikdamas su Prancūzijos prezidentu E. Macronu, karalius jį apkabino, o jo žmonai pabučiavo ranką.