Aktorė gimė Sent Luise, Misūrio valstijoje, o dainuoti, šokti ir dirbti modeliu pradėjo Tokijuje, kur JAV oro pajėgose dirbo jos patėvis. 1980 metais mergina grįžo į Jungtines Valstijas, kur fotografavosi „Playboy“ žurnalui, uždirbo reklamuodama „Coca-Cola“, „McDonald‘s“ ir IMB, o galiausiai nusifilmavo „Thriller“ muzikiniame klipe.

2022 metais per interviu „Newsweek“ O. Ray prisiminė „Thriller“ perklausą su klipo režisieriumi Johnu Landisu, kuris paaiškino ieškantis merginos dviem vaidmenims: „Viena turėtų būti šių laikų mergina, o kita iš XX amžiaus šeštojo dešimtmečio, bet jos abi turi tą patį vaikiną. Jos turi sėdėti kino teatre ir žiūrėti į save didžiajame ekrane. Kai tik vaikinas ekrane pavirsta į vilkolakį, šiuolaikinė mergina išsigąsta, ji nori iš to kino teatro pasprukti. Ir štai kas jai nutinka“.

Karjera po „Thriller“ nebuvo iš lengvųjų

Po O. Ray pasirodymo „Thriller“ klipe, 1980 metų „Playboy“ birželio numerio mėnesio mergina sulaukė daug darbo pasiūlymų tiek kine, tiek televizijoje. 1985 metais ji nusifilmavo seriale „Cheers“, 1987 metais juostoje „Beverli Hilso policininkas“.

Dar galima paminėti jos darbus 1984 metų televizijos laidoje „Automan“ ir „Gimme a Break“, filmą „Fear City“ ir 1986 metų juostą „The Night Stalker“. Tačiau kažkokio esminio karjeros proveržio nebuvo.

2002 metais žurnalui „People“ O. Ray prisipažino, kad vaidmuo „Thriller“ muzikiniame klipe tikrai jai nepadėjo sublizgėti ir Holivude. Ji teigia, kad, nepasidavė seksualiniams priekabiautojams, todėl vaidmenų negaudavo.

„Po to, kai pasirodė „Thriller“, lioviausi dirbusi – tiesiog atsisakiau teikti seksualines paslaugas, todėl manęs niekas ir nesamdė“, – teigia ji.

Tik vieno iš jos vaikų tėvas Terry Clarkas su šiuo teiginiu nesutinka: „Man atrodo, kad reikalas visai ne tas. Jai koją pakišo nenoras atsisakyti vakarėlių“.

Psichikos sveikatos bėdos ir kova su priklausomybėmis

O.Ray 2019 metais „DailyMailTV“ sakė turėjusi problemų dėl priklausomybių nuo psichotropinių medžiagų, smurto artimoje aplinkoje ir depresijos. 1985 metais situacija tapo tokia sudėtinga, kad ji netgi pakėlė prieš save ranką.

„Neturėjau iš ko susimokėti nuomos. Neturėjau iš ko sumokėti sąskaitas. Jaučiausi atidūrusi gilioje duobėje“, – pasakoja moteris.

1992 metais, praėjus mažiau nei dešimčiai metų po „Thriller“ klipo pasirodymo, O. Ray buvo sulaikyta, jai pateikti kaltinimai kokaino laikymu. 1993 metais ji pradėjo gydytis reabilitacijos klinikoje. 2019 metų interviu „Studio 10“ ji papasakojo šokiruojančią istoriją: kad buvo pagrobta ir „kelis mėnesius laikyta kažkieno namuose“, kol galiausiai pagrobėjas ją paleido į laisvę.

2002 metais „People“ ji džiaugėsi įveikusi visas žalojančias priklausomybes ir teigė esanti aktyviai įsitraukusi į „smurto artimoje aplinkoje ir priklausomybės nuo narkotikų prevencijos kampanijas“.

Ola Ray

Finansinės bėdos

2009 metais O. Ray padavė į teismą M. Jacksono turto valdytojus ir pareikalavo sumokėti nesumokėtą honorarą. Vėliau pavyko pasiekti 75 tūkst. dolerių susitarimą, iš jų 20 tūkst. dolerių atiteko moters advokatams, pranešė TMZ.

Moteris neslėpė nusivylimo – jos skaičiavimu, skola turėjo siekti milijonus. 2019 metais O. Ray „DailyMailTV“ sakė, kad M. Jacksono turto valdytojai skolingi „milijonus“, tačiau ji priversta gyventi žemiau skurdo ribos.

„Kaip jie gali taip begėdiškai apsimesti, kad man nieko neskolingi? Tie žmonės mano sąskaita uždirba milijonus. Šiuo metu gyvenu mažame vieno miegamojo bute. Jame taip pat gyvena mano dukra ir anūkai. Mums labai sunku, štai kodėl neketinu nuleisti rankų ir atsiimsiu tai, kas man priklauso, kad nereiktų taip vargti“, – sakė ji.

Tuo metu žurnalistams O. Ray sakė, kad užsidirba pinigų pasirašinėdama autografus įvairiuose renginiuose. 2023 metais ji buvo garbės viešnia Kalifornijoje vykusiame „Son of Monsterpalooza“, kur minėjo keturiasdešimtąsias „Thriller“ vaizdo klipo metines. Be to, pastaruoju metu moteris aktyviai bendrauja su savo gerbėjais „Facebook“ ir „TikTok“ tinkle, kur dalijasi pozityvumu ir reklamuoja savo karjerą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją