Jo vardas žinomas visuose pasaulio kampeliuose – nuo JAV iki Lietuvos, o jo verdu pavadintos išskirtinės parduotuvės populiarios net virtualiame pasaulyje. Apie madą, laisvalaikį ir Pekino Olimpines žaidynes – Style.com interviu su Giorgio Armani.

Giorgio, esate mažmeninės prekybos pionierius ne tik Via Manzoni, bet ir Paryžiuje, Niujorke. Koks jausmas, būti mados pionieriumi virtualiame „Second Life“pasaulyje?

Malonu, kad apie tai užsiminėte. Aš visada stengiausi atsižvelgti į mados bei gyvenimo būdo pasikeitimus, taip pat į gerbėjų poreikius. 2000-aisiais Milane pristatytas koncepcinis „Armani/Manzone“ centras buvo laikoma novatorišku, nes jame buvo galima įsigyti ne tik rūbų, bet ir visapusiškai užimti visus lankytojus: du restoranai, knygynas, gėlių parduotuvė, baldų bei interjero parduotuvė, naktinis klubas, grožio salonas ir saldaininė. Sužinojęs daugiau apie „Second Life“ suvokiau, kad panašūs dalykai gali būti pritaikyti ir šioje virtualioje parduotuvėje. Mane įkvepia naujovės, kurios suteikia galimybę eksperimentuoti bei mokytis. Tikiuosi, jog mums pavyks pakartoti tą susižavėjimo jausmą, kuris aplanko įprastų parduotuvių pirkėjus.

Kaip pakomentuotumėte Giorgio Armani garsenybės fenomeną? Jūsų kolekcijų pristatymuose pirmose eilėse sėdi tokios žvaigždės kaip George‘as Clooney, Leonardo DiCaprio, Tina Turner, Sophia Loren ir daugelis kitų. Ar žymūs vardai jus įkvepia?

Dar vaikystėje pamilau kiną. Užaugau Piacenzos miestelyje, greta Milano, kai išvyka į didmiesčio kino teatrus tapdavo tikru nuotykiu, tartum patekdavau į kitą pasaulį. Todėl pasitaikius pirmai progai aš iškart sutikau dirbti filmų kostiumų dailininku, o ir kino žvaigždes rengti nesibaidau.

Jei jau palietėme garsenybių temą, jūs rūpinotės Tomo Cruise‘o ir Katie Holmes vestuviniais drabužiais. Gal turite planų sukurti vestuvinių suknelių kolekciją?

Prieš dvejus metus pradėjęs ištaigingų moteriškų drabužių kolekciją maniau, jog darau tai savo malonumui, tačiau netrukus pastebėjau, kad individualių ir suasmenintų apdarų paklausa tik didėja. Vis augančių klientų skaičius neleidžia mano Milano ateljė nuobodžiauti. Darbai kartais vyksta ištisą parą. Aš galiu kurti rūbus pagal individualius užsakymus, kaip tą dariau Tomo ir Katie ir kitų jungtuvėms. Tad, nors ir neketinu artimiausiu laiku pradėti vestuvinių suknelių kolekcijos, džiaugiuosi, turėdamas galimybę per savo dirbtuves prisidėti prie ypatingų kitų žmonių gyvenimo akimirkų.

Gal atėjo metas naujam „Amerikos žigolo“?

Taip. Mano pirmasis rimtas debiutas Holivude – „Amerikos žigolo“, kuriame aprengiau Richardą Gere‘ą. Nuo to laiko esu dirbęs tokiose juostose kaip „Neliečiamieji“, „Šaftas“, „De-Lovely“ ir kt. Tačiau „Amerikos žigolo“ visuomet išliks visų atmintyje. Pranokęs tuometinius standartus filmas ir toliau žavi žiūrovus. Žinoma, juostos siužetas puikus, tačiau kalbant apie mados reikalus, seksualus herojus, dėvėdamas naujus, nesuvaržytus drabužius, atrodė išties novatoriškai. Netrukus filmui sukaks 30, galbūt atėjo metas juostos perdirbimui? Tik nežinau, kas atliks Richardo vaidmenį – jis tobulai įkūnijo personažą. Galbūt „Second Life“ rezidentai pasiūlys tinkamą pamainą.

Ką veikiate laisvalaikiu?

Laisvalaikiu būnu su šeima ir draugais. Norint sulaukti naujų idėjų, reikia nuo visko atsiriboti. Man pasisekė, 1970 m. suradau nuostabią vietą poilsiui Italijos Pantalerijos saloje. Jau virš 30 metų kiekvieną rugpjūtį lankausi šiame nuošaliame kampelyje. Man labai patinka plaukioti savo jachta. Jūra kaip reikiant atpalaiduoja. Žvelgdamas į ją susilieju su gamta. Neseniai Antikvoje atrestauravau namą, kuriame nuo šiol galėsiu leisti ir žiemas.

Na o kaip su Pekinu? Ar Armani Dalyvaus olimpinėse žaidynėse?

Pats asmeniškai – ne. Tačiau esu tikras, kad mano drabužiais pasipuoš ne vienas atletas. Man patinka dirbti su sportininkais ir sportininkėmis – jie yra nuostabūs pavyzdžiai, demonstruojantys atsidavimą ir aistrą. Be abejo, jie pasižymi nepaprastais fiziniais duomenimis, kas kartais virsta tikru iššūkiu dizaineriams, nes jų kūnai nėra tokie kaip įprastų žmonių. Mano bičiulis Russellas Crowe neseniai įsigijo Australijos regbio lygos komandą – Pietų Sidnėjaus „Rabbitohs“ – kurią palaikė nuo vaikystės. Jis paprašė manęs siūti jiems aprangą. Tie vyrukai yra išties dideli. Pradėjus vilkėti Armani, komanda nesiliauja pirmavus! Nekantrauju keliauti į Pekiną, kadangi prieš pat olimpiadą tenai atidarysime Giorgio Armani boutique‘ą.

Vakaras Niujorko mieste – kur norėtume nueiti?

Aš dievinu Brodvėjaus miuziklus, tad tikrai to nepraleisčiau. Na o po to būtų galima pavakarieniauti „Da Silvano“, kuriame visada būnu giminaičių ir pažįstamų draugijoje.

Nuotraukų galerijoje - naujausi G. Armani sukurti modeliai.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją