Geriausio filmo nominacijoje taip pat paminėti: epinis filmas "Aviatorius" ("The Aviator"), drama apie genocidą "Ruandos viešbutis ("Hotel Rwanda"), juosta apie moterį boksininkę "Milijono verta mažulė" ("Million Dollar Baby"), filmas "Ieškant niekados šalies", pasakojantis apie žymiojo "Piterio Peno" autorių, ir drama apie dainininką Ray Charles "Rėjus" ("Ray").

Vasario 5 dieną teikiami SAG apdovanojimai leidžia nuspėti būsimuosius JAV kino meno akademijos laureatų "Oskarų" savininkus, nes asociacijos nariai sudaro didžiausią už "Oskarus" balsuojančios žiuri komisijos grupę. Šiais metais šie prestižiniai apdovanojimai bus įteikti vasario 27 dieną.

Daugiausiai SAG nominacijų gavęs aktorius - Jamie Foxxas, vaidinantis R. Čarlzą. Jis paminėtas net keturiose nominacijose, iš jų ir geriausio aktoriaus. Tai pirmas kartas asociacijos istorijoje, kai tas pats aktorius sulaukė tiek daug nominacijų.

Amerikos kino kritikų apdovanojimų teikimo ceremonijoje antradienį net penkiose kategorijose triumfavo "Klystkeliai". Filmas laimėjo apdovanojimus už geriausią filmą, geriausius antrojo plano aktorių ir aktorę, geriausią aktorių kolektyvą ir geriausią scenarijų.

Geriausiu aktoriumi tapo Jamie Foxxas, aktore - Hilary Swank, vaidinusi Clinto Eastwoodo "Milijono vertoje mažulėje".

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją