Kadangi šiemet Lietuvos sostinė švenčia 700 metų jubiliejų, pasirinktas lazerių skaičius siejasi su šia šventine sukaktimi. Pasak penktadienio ir šeštadienio vakarais demonstruojamo lazerių šou organizatoriaus, įmonės „Lazerių projektai“ vadovo Evaldo Lapėno, Lietuvos sostinė yra inovatyviausias šalies miestas, todėl „Sostinės dienose“ demonstruojamo lazerių šou pagrindinė tema – ateitis. Juk lietuviškų lazerių kokybė pelnė pripažinimą visame pasaulyje ir ši technologija jau dabar kuria mūsų ateitį.

Būsimame „Sostinės dienų“ lazerių šou reginyje susipins lazerių spinduliai ir kiekvieną jų erdvinį virpesį palydinčios elektroninės muzikos kompozicijos. Maksimalus būsimo šou efektas bus išgaunamas lazerių spinduliais, skrodžiančias miesto erdvę bei formuojančiais neįtikėtinas plokštumas, kurios žiūrovų vaizduotėje sukurs fantastines vizijas.

Palaikydami ir puoselėdami tvarumo idėjas, atsižvelgdami į aktualias klimato kaitos problemas festivalio „Sostinės dienos“ organizatoriai akcentuoja lazerius kaip ekologiškus ir tvarius sprendimus renginiams. Šou programoje bus naudojama profesionali lazerių įranga, nežalojanti gamtos ir nedaranti jai neigiamo poveikio, t.y. nesukelianti sprogimo ar degimo procesų, gyvūnams bei žmonėms žalingo triukšmo, taip pat dėl daugkartinio panaudojimo galimybės neteršianti aplinkos.

„Didžiausio Lietuvoje lazerių šou tikslas – nustebinti žiūrovus ir suteikti jiems laimės pojūtį“, – teigia ateities vizijas kuriančios projekcijos iniciatorius, „Lazerių projektų“ vadovas Evaldas Lapėnas.
Žiūrovai kviečiami lazerių šou „Future Vilnius“ stebėti nuo didžiosios pievos prie Baltojo tilto iš Upės gatvės pusės. Renginys vyks rugsėjo 1 ir 2 d. vakarais 23:00 – 01:00 val. Vieno pasirodymo trukmė – apie 15 min.

„Sostinės dienos 2023“ šiemet rengiamos rugsėjo 1-3 dienomis. Visi festivalio renginiai nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją