Bėgant metams oda po truputį ima glebti, praranda savo gaivumą ir spalvą, išryškėja mimikos raukšlės, ilgėja viršutinė lūpa, patamsėja ir įdumba paakiai, atsiranda pigmentinės dėmės – visa tai neišvengiamas natūralus procesas. Tačiau tai nekeičia fakto, kad matyti veidrodyje akivaizdžius odos senėjimo požymius – nesinori nei moterims, nei vyrams.

„Šiandien, kaip niekada anksčiau gausu odos jaunystę, grožį ir sveikatą puoselėti padedančių procedūrų. Tačiau labai svarbu nepasiklysti jų gausoje ir išsirinkti sau tinkamiausias. Džiaugiuosi, kad naujų technologijų pagalba procedūros tampa saugesnės, efektyvesnės, tiksliai ir individualiai adaptuojamos pagal odos būklę, trumpėja gijimas", – pasakoja dr. A. Beliauskienė.

Anot gydytojos Aistės, nereikėtų skubėti bandyti visko iš eilės ar atkartoti to, ką daro aplinkiniai – pirmiausia reikėtų išsirinkti specialistą, kuriuo pasitikite, dirbantį licencijuotoje, gerą reputaciją turinčioje klinikoje. Įvertinus jūsų odos ir sveikatos būklę, turi būti sudarytas individualus pagalbos odai planas, apimantis kasdienę odos priežiūrą, kosmetologines, injekcines ir aparatines medicinines procedūras. Tik kombinuojant šiuos metodus rezultatas bus natūralus ir ilgai išliekantis.

„Estetus“ gydytoja dermatovenerologė Aistė Beliauskienė

„Noriu pabrėžti ir tai, kad savo odos sveikata ir grožiu rūpintis reikėtų ne tik artėjant didžiausioms metų šventėms ar jubiliejams, kai daugelis pasiduoda bumui, bando atjaunėti dešimtmečiais. Tokios skubos rezultatas būna trumpalaikis, o dažnai nenatūralus ir atkreipiantis aplinkinių dėmesį. Nuolatos ir saikingai rūpinantis oda, pavyksta ilgiau išsaugoti jaunatvišką išvaizdą, sumažinti senėjimo požymius", – aiškina „Estetus" gydytoja A. Beliauskienė.

Odos atnaujinimas vieninteliu Baltijos šalyse lazeriu

„Estetus" klinikos gydytoja pasakodama apie inovatyviausias technologijas grožio sektoriuje išskiria stipriausią odos atnaujinimo procedūrą, atliekamą naujos kartos DUOGlide frakciniu lazeriu. Vienintelis toks Baltijos šalyse visai neseniai buvo pristatytas į „Estetus" kliniką.

„Tai reikšmingas proveržis lazerinio odos būklės gerinimo srityje. Lazeris pasižymi itin pažangiomis technologijomis, kurių neturi kitų kompanijų frakciniai lazeriai: odoje nedideli „šulinėliai" daromi kelių itin trumpų, vienas po kito sekančių, impulsų pagalba. Tarp jų oda spėja atvėsti, todėl mažėja aplinkinių audinių nereikalingas pažeidimas ir lengvėja bei trumpėja poprocedūrinis laikotarpis. Tokio tipo lazeriais šiuo metu jau dirba daugelis pirmaujančių Europos, kitų pasaulio šalių specialistų. Jei reikalingas stipresnis stangrinantis poveikis, naudojamos dvi sinergistiškai veikiančios bangos 10600 nm (kaip ir kitų CO2 lazerių) bei 1540 nm. Po procedūros odoje padaryti miniatiūriniai „šulinėliai" gyja, aplink skatindami odos regeneraciją – naujų skaidulų gamybą", – teigia A. Beliauskienė.

„Estetus“ gydytoja dermatovenerologė Aistė Beliauskienė

Vienos apie 30 minučių trunkančios procedūros metu veido odą galima „sugrąžinti" keletą metų atgal, sumažinti gilias ir išlyginti mažesnes raukšles, taip pat sumažinti poras bei pigmentines dėmes. Kelių procedūrų šiuo lazeriu reikia gydyti trauminius, operacinius randus, lyginti ar mažinti po aknės atsiradusius randus arba šalinti tokius odos darinius kaip ksanteliazmos nepaliekant randų.

Odos atnaujinimas SECRECT RF technologija

„Estetus" klinikoje dirbanti gydytoja išskiria ir dar vieną itin populiarią inovatyvią technologiją su lengvu poprocedūriniu periodu ir greitai matomu efektu, kuri yra patikrina laiko ir pacientų – odos atnaujinimą SECRET RF frakcinio mikroadatinio radiodažnio sistema.

Procedūros metu specialiomis vienkartinėmis kapsulėmis su adatėlėmis atliekami daugybiniai mikrodūriai. Per adatas sklindančios elektromagnetinės bangos odos skaidulas priverčia susitraukti ir stimuliuoja odos regeneraciją.

Ši procedūra ideali itin užimtiems žmonėms, nes, skirtingai nuo gydymo frakciniu lazeriu, odos paviršius pažeidžiamas minimaliai, sugyja itin greitai, o jos būklė keičiasi į gerąją pusę dar kelis mėnesius. Maksimaliam rezultatui pasiekti atliekamos kelios procedūros kas 4 – 6 savaites. Ši procedūra tinkama ne tik odos stangrinimui, bet ir strijų, randų, porų mažinimui.

„Jei vis tik siekiate švytėti jau per šias šventes, derinkite keletą jaunatviškumą grąžinančių procedūrų: giliojo odos sluoksnio drėkinimą (biorevitalizaciją), botulino toksino injekcijas rūpesčio ženklams „ištrinti" ir švelnesnes aparatines odą stimuliuojančias procedūras. Ir šypsokitės!" – pataria „Estetus" dermatovenerologė Aistė Beliauskienė.