Kaip pasakoja pati moteris, pradžioje jos noras uždirbti kuo daugiau pinigų kilo iš aukštesnio tikslo – kad jos būsimiems vaikams, kurių išlaikymui ir gerovės užtikrinimui, ji buvo įsitikinusi, reikalingi dideli pinigai, nieko netrūktų. Kadangi pati augo skurdžiai, savo vaikams Visita siekė geresnio gyvenimo, nei turėjo pati, ir jį sukūrė. Šiandien ji yra įsivaikinusi du vaikus ir augina savo biologinę atžalą.

Verslininkė ir finansų koučerė neabejoja – kad ir kokios žmogaus motyvacijos priežastys dėl pinigų, kiekvienas gali būti turtingas. Ji yra pasiruošusi tai įrodyti ir jau metus laiko savo verslo bei finansinio raštingumo žiniomis dalinasi su kitomis moterimis nuotoliniuose mokymuose „Kaip panaikinti savo pinigų blokus“ ir „Pinigų valdovė“ bei asmeninių konsultacijų metu. Nemokamais patarimais ji nuoširdžiai dalinasi ir savo socialinių tinklų paskyrose.

Visita Ivaškevičiūtė

Jau vasario 27 d. Visita kviečia į nemokamą seminarą apie tai, kaip atsikratyti baimės komunikuoti socialiniuose tinkluose. Jos manymu, apie tai kalbėti itin svarbu, nes dideli pinigai negali ateiti pas tą žmogų, kuris bijo save parodyti, nesvarbu, ar tai būtų socialiniai tinklai, ar ėjimas į viešus renginius sakyti kalbą, užmegzti naujus ryšius. Tai patvirtina ir asmeninė patirtis – Visita yra intravertė, kuri, kaip pati sako, išmoko būti matoma.

„Nereikia tikėtis, kad užtenka afirmacijų, meditacijų ir pinigai pradės plūsti į jūsų gyvenimą. Reikia pakelti sėdimąją nuo kėdės, tačiau net ir sunkus darbas turtų neatneš, jei galvoje tūnos ribojantys įsitikinimai“, – dalinasi Pinigų valdove save socialinių tinklų erdvėje intriguojančiai pristatanti V. Ivaškevičiūtė.

Be finansinės laisvės neįmanoma net meilė

V. Ivaškevičiūtė apie meilę pinigams kalba atvirai ir jos nesigėdija – gyvenime šie jai labai svarbūs.

„Tikra savirealizacija be finansinės laisvės yra neįmanoma. Tol, kol neturime tiek pinigų, kad nereikėtų sukti galvos dėl buitinių rūpesčių, dairytis pigesnių prekių parduotuvių lentynose bei nerimauti, ar nepakils komunaliniai mokesčiai, negali būti jokios kalbos apie savirealizaciją. Tikroji savirealizacija yra tada, kai darau, ką noriu daryti, ir man visiškai nesvarbu, ką apie mano veiklą pagalvos kiti ir kaip finansiškai galiu nukentėti, jeigu kažkam nepatinka mano nuomonė“, – tikina Visita ir priduria, jog tai įmanoma tik tada, kai turi kelis nuolatinių pajamų srautus, iš kurių bent keli nėra susiję su savirealizacijos veikla.

Visita Ivaškevičiūtė

„Dar daugiau pasakysiu – net tikros meilės poroje negali būti, jeigu nesi finansiškai laisvas. Kai trūksta pinigų, finansiškai silpnesnis partneris taikosi prie stipresnio arba netgi gali būti pilnai nuo jo priklausomas. Apie kokią meilę čia gali būti kalba? Pelenės istorija – iš praėjusių amžių, o šiais laikais sveiki ir finansiškai stiprūs žmonės ieško sau į poras lygiaverčio partnerio“, – pasakoja V. Ivaškevičiūtė.

Drąsos įkvėpė lemtingas susitikimas

Verslininkė ir finansų koučerė V. Ivaškevičiūtė pripažįsta, kad drąsos keisti gyvenimą ir kurti savo pačios finansinę gerovę jai taip pat įkvėpė ir vienas lemtingas susitikimas su milijonieriumi.

Visita Ivaškevičiūtė

„Kartą man vienas milijonierius pasakė, jog vieną dieną ir aš būsiu milijonierė, aš, aišku, tik nusijuokiau, bet tie žodžiai įstrigo man giliai į pasąmonę. Juk tokie sėkmingi žmonės nesišvaisto žodžiais, jie mato ir jaučia kitus net tada, kai mes patys savęs nevertiname. Šie žodžiai, kuriuos išgirdau būdama 25-erių metų, kai dar tik svajojau apie nuosavą verslą, stipriai pakeitė mano mąstymą ir suteikė ryžto. Šiandien siekiu tuo dalintis ir su kitomis moterimis – pamatyti jas, atskleisti tikrąjį potencialą ir paskatinti veikti“, – savo įkvėpimais ir patirtimi dalijasi pirmąjį milijoną uždirbusi Visita.

Jos konsultacijos ir mokymai yra skirti moterims, kurios nori susikurti finansinį pagrindą: tiek siekiančioms sėkmingą verslą sukurti nuo nulio, tiek jau pradėjusioms veiklą, kurios siekia augti.

Verslo patirtį papildo psichologijos žinios

Verslininkė V. Ivaškevičiūtė atvirauja, jog buhalterija niekuomet nebuvo tikrasis jos pašaukimas, todėl verslo pardavimas ir profesinės krypties keitimas nebuvo skuboti sprendimai.

„Kadangi vis tiek geriausiai suprantu finansus ir pinigus, išmanau verslo procesus, labai daug mokausi ir esu sukaupusi didžiulį žinių bagažą, natūraliai atėjo noras visu tuo dalintis su kitomis moterimis, todėl pradėjau kurti turinį mokymams. Ilgus metus buvau ne tik buhalterė, bet ir verslininkė, todėl matau situaciją iš įvairių pusių ir galiu pasiūlyti sprendimus, kurių negali finansinio raštingumo konsultantai, neturintys sėkmingos patirties versle“, – tikina V. Ivaškevičiūtė.

Visita Ivaškevičiūtė

Ji priduria, jog šioje srityje itin padeda ir 6 metus lankyta asmeninė psichoterapija, kuri padėjo ištobulinti savistabos įgūdžius. Be to, 3 metus Visita studijavo Geštalto psichoterapiją, o dabar gilina žinias dar ir integratyvios psichoterapijos moksluose. Moteris juokauja, kad nepaisant studijų, būti psichologe tikrai neketina, nes šie dažniausiai daugiau klauso, nei kalba, o jai patinka pasakoti ir dalintis.

Pinigų užteks visiems

„Nekonsultuoju žmonių, kurie nori tik sutaupyti ar kažką gauti nemokamai. Kalbu apie tai, kaip galima daugiau uždirbti su turimais resursais ir kokie praktiniai metodai padeda tai padaryti. Parodau žmonėms, kur dingsta jų pinigai, padedu atskleisti stipriąsias puses ir motyvuoju veikti. Pinigų yra ir visiems jų užteks, tereikia suprasti, kur slypi jų pinigai ir potencialas“, – apie tai, ką veikia mokymuose, kalba V. Ivaškevičiūtė.

Visita Ivaškevičiūtė

Ji tęsia, jog taip pat su klientais nagrinėja temas, kaip pasiekti finansinę laisvę anksčiau, negu išeis į pensiją, kaip išeiti iš finansinės priklausomybės nuo vyro ar nuo kredito įstaigų bei kas padeda išbristi iš skolų liūno.

Nuo ko pradėti?

„Jei žmogus nori būti turtingas, pirmiausia, jis turi pakeisti mąstymą pinigų atžvilgiu ir pradėti mąstyti taip, kaip mąsto turtingi žmonės, t.y. pradėti visur įžvelgti galimybes, mokytis iš klaidų, atsikratyti baimės imtis naujų veiksmų. Nuolat mokytis yra pirmasis įprotis, svarbus siekiant finansinės nepriklausomybės“, – dalinasi V. Ivaškevičiūtė.

Visita Ivaškevičiūtė

Antrasis žingsnis – adekvačių tikslų išsikėlimas: „Tikslas nurodo kryptį, kuria turime eiti. Pavyzdžiui, per metus uždirbti milijoną, kai tavo pajamos menkos, yra nerealu, tačiau esamas pajamas padvigubinti – tikrai įmanoma. Svarbu, kad tam, ką norime pasiekti, būtų imamasi konkrečių veiksmų, nes kitu atveju, teks nusivilti.“

Ji priduria, jog asmeninio biudžeto planavimas ir vedimas yra higiena, kuri privaloma, – pajamų ir išlaidų vedimas padeda stebėti, kur išteka pinigai, ir tai kontroliuoti.

„Kitų universalių įpročių nėra. Kiekvienas esame unikalus ir kiekvienas galime būti turtingas. Nėra taip, kad keliantis penktą ryto, sportuojant ir medituojant turtai ateis – reikia kliautis savo stiprybėmis, gebėjimais ir juos įprasminti“, – įsitikinusi Visita.

Ji apibendrina, jog be šių įpročių gyvenime taip pat galima dirbti ir uždirbti daug pinigų, tačiau tikėtina, jog to kaina bus didelė – nepasitenkinimas darbu ar net išsekimas.