Skanus ir universlaus


Ramenas viename dubenyje siūlo unikalią sodraus sultinio ir įvairių pagardų kombinaciją, kuri pasižymi tuo, kad kartą paragavęs negali sustoti valgyti. Čia, gali būti, kaltas geruose ramenuose būtinai sutinkamas penktas skonis vardu ‘umami’, išgaunamas ilgai verdant sultinius ir fermentuojant kitus rameną akomponuojančius ingredientus.
Restorano Pamella nuotr.

„Dėl savo ryškaus skonio ir ingredientų įvairovės, ramenas patrauklus itin plačiam skanautojų ratui, taip pat labai mėgstamas ir mažųjų gurmanų”, pasakoja ramenų restorano „Pamella” chefas.

Skirtingi vištienos, kiaulienos, veganiški sultiniai, kartu skonių jūroje sujungiantys rankų darbo azijietiškus makaronus ‘noodles’, mėsą, tofu, šviežias ir fermentuotas daržoves, kiaušinius ar grybus. Iš tiesų galimybių tiek daug, kad kiekvienas gurmanas gali turėti savo mėgstamiausią rameno versiją. Dėl žaismingumo ir gerų skonio savybių, ramenas taip pat itin mėgstamas ir mažųjų valgytojų.

Restorano Pamella nuotr.

Ypatingas patiekalas


Paklausus rameno mėgėjų visame pasaulyje, kas yra geras ramenas ir kodėl jis toks ypatingas - daugelis atsakys tą patį. Ramenas daugeliui asocijuojasi su lėtu maistu, mat geram ramenui sultiniai turi būti verdami itin kantriai ir ilgai. „Pamelloje” rameno sultiniams skiriame ypatingą dėmesį, todėl priklausomai nuo sultinio, jie kunkuliuoja net kelias paras”, pasakoja „Pamellos” chefas.

Ramenas dažnai valgomas, kai norisi jaukumo ir ramybės, pavyzdžiui Japonijoje yra labai įprasta užsisakius rameną nulenkti galvą link didelio, aromatingo dubens ir ją pakelti tik baigus šliurbti sultinį iki paskutinio lašo. Taip pat šiuo puikiu patiekalu dažnai mėgaujamasi draugų būryje ar su šeima.

Restorano Pamella nuotr.

Jei gaminamas namuose, procesas gali užtrukti net keletą dienų. Geram ramenui paruošti reikia įveikti net kelius nelengvus kulinarinius iššūkius, todėl dažniausiai šiuo patiekalu mėgaujamasi restoranuose ar rameno baruose. Ekspertai teigia, kad visada geriau ieškoti vietos, kuri specializuojasi šio puikaus patiekalo paruošime. Gerą rameną pagaminti tikrai nelengva, tam reikia žinių, daugybės ingredientų ir nemažai laiko bei kantrybės.