Švedijos kompanija „Electrolux", pramonės lyderė tvarumo srityje, pristatė „Electrolux EcoLine" – efektyviausiai išteklius vartojančių modelių kolekciją. Remiantis moksliškai pagrįstu požiūriu ir gyvavimo ciklo įvertinimais (GCA), maždaug 85 proc. viso prietaiso poveikio klimatui per jo gyvavimo laikotarpį sukuriama būtent jį naudojant. Todėl, siekiant sumažinti poveikį klimatui ir kartu užtikrinti aukštos kokybės eksploatacines savybes, visi „Electrolux EcoLine" modeliai sukurti taip, kad juos būtų galima veiksmingai ir lengvai naudoti kasdien ir kad jie atitiktų griežčiausius šio prekių ženklo energijos vartojimo efektyvumo įvertinimus.

Į „Electrolux EcoLine" geriausių prietaisų asortimentą patenka visos pagrindinės buitinės technikos kategorijos, todėl galite nesijaudinti, kad šie modeliai puikiai atitiks visų namų poreikius. Kiekvieno modelio pagrindas – technologinės naujovės, o šių modelių funkcijos atitinka vartotojo poreikius ir padeda mažinti poveikį aplinkai. Visos šios savybės taikomos ir toliau nurodytiems modeliams.

  • „Electrolux EcoLine" linijos skalbyklės, kurių energinė klasė yra geresnė už geriausią A klasės skalbyklę rinkoje, su išteklius taupančiomis funkcijomis, tokiomis kaip „AutoDose", automatinis skysto skalbiklio preciziškas dozavimas, ir „Ultrawash", kuri efektyviai skalbia 30 ºC temperatūroje ir sutaupo 30 proc. energijos.
  • Be to, „Electrolux EcoLine" linijos skalbyklės su „ProSteam" technologija, kurios garų funkcija atšviežina drabužius vos per 25 minutes, sunaudoja iki 96 proc. mažiau vandens. Garai taip pat mažina susiglamžymus, todėl sumažėja lyginimo poreikis.
  • „Electrolux EcoLine" linijos džiovyklės su šilumos siurblio technologija gali sutaupyti iki 68 proc. daugiau energijos, palyginti su standartinėmis būgninėmis džiovyklėmis.
  • „Electrolux EcoLine" linijos orkaitės išsaugo maistines medžiagas ir vitaminus, o gaminant maistą garuose sunaudojama iki 20 proc. mažiau energijos, be to, orkaitėje esanti valymo garais funkcija sutaupo iki 95 proc. energijos, palyginti su pirolitiniu valymu.
  • „Electrolux EcoLine" linijos šaldytuvai – efektyviausiai energiją vartojantys „Electrolux" modeliai, kurių vidinis įdėklas pagamintas net iš 70 proc. perdirbto plastiko, o „GreenZone" technologija išsaugo iki 95 proc. produktų vitaminų.

Kiti prietaisai „Electrolux EcoLine" gaminių asortimente yra kaitlentės, gartraukiai, indaplovės ir laisvai pastatomos viryklės.

„Vartotojai siekia našumo ir efektyvumo viename – be jokių kompromisų, ir būtent tai yra „Electrolux EcoLine" tikslas," – teigia Electrolux ir AEG vadovas Baltijos šalims Gintautas Vaitekonis. „Palengvinome žmonių gyvenimus renkantis mūsų efektyviausiai išteklius naudojančius modelius, taip pat užtikrinome, kad prietaisai būtų lengvai naudojami."

„Electrolux EcoLine" linija pristatoma pačiu laiku, atsižvelgiant į neseniai „Electrolux Group" paskelbto tyrimo rezultatus, kurie rodo, kad vartotojai nori įsigyti ekologiškesnių prekių ženklų ir prietaisų, padedančių sumažinti energijos sąnaudas:

  • 65 proc. vartotojų teigia, kad nori apsipirkinėti tvariai, tačiau tik apie 26 proc. iš tikrųjų tai daro;
  • 88 proc. apklaustųjų norėtų, kad prekių ženklai padėtų jiems kasdieniame gyvenime elgtis ekologiškiau ir etiškiau;
  • 86 proc. suaugusiųjų visoje Europoje per pastaruosius 12 mėnesių bandė sumažinti namuose suvartojamos energijos kiekį;
  • 88 proc. apklaustųjų mano, kad per ateinančius 12 mėnesių energijos taupymas bus svarbus;9
  • 58 proc. apklaustųjų, rinkdamiesi kitą prietaisą, svarbiausiu lemiamu veiksniu laikys energijos vartojimo efektyvumą.


„Siekdama mažinti išteklius, „Electrolux" taiko mokslu pagrįstą požiūrį ir skaičiuoja savo prietaisų gyvavimo ciklo įvertinimus", – teigia „Electrolux Group" tvarumo viceprezidentė Europoje Sarah Schaefer. „Tai parodė, kaip svarbu kurti gaminius, pasižyminčius tausiau išteklius naudojančiomis ypatybėmis, kuriuos vartotojai galėtų naudoti be vargo, kadangi maždaug 85 proc. viso pasaulyje išmetamo CO₂ kiekio susidaro prietaisų naudojimo metu. Išmetamo CO₂ kiekio mažinimas yra vienas iš esminių „Electrolux" klimato kaitos tikslų. Neseniai paskelbėme, kad, palyginti su 2015 m., savo 3 lygio išmetamųjų teršalų kiekį sumažinome daugiau nei 25 proc. „Electrolux EcoLine" padės mums dar labiau sumažinti šį poveikį."

Visiems „Electrolux EcoLine" linijos modeliams taip pat taikoma „Youreko" klasifikacija. „Youreko" parodo, kiek gaminys sutaupys energijos sąnaudų, palyginti su mažiausiai efektyviu panašiu modeliu rinkoje. Ši klasifikacija suskirsto modelius pagal energijos suvartojimą (pagal kwh, esančius energijos etiketėje) ir taiko medalių sistemą, kad vartotojai galėtų skaidriai matyti, kaip jų gaminį galima palyginti su kitais rinkoje esančiais prietaisais. „Youreko" klasifikavimas Lietuvoje bus įgyvendintas artimiausioje ateityje.

„Electrolux EcoLine" modelius galima įsigyti visuose didžiausiuose buitinės technikos prekybos vietose bei jų internetinėse parduotuvėse.