„Laikas atviram prisipažinimui: iš esmės aš nemaudau savo kūdikio. Spėju, kad mažiausiai pusė iš jūsų tai perskaitę susigūš, o kita pusė tam pritars. Kad tai yra tiesa, supratau tik šiandien, kai pastebėjau kampe liūdinčią vonelę.

„Hm, - pagalvojau. – Kada paskutinį kartą ją naudojau?“, - rašė ji.

Tačiau K. Goss tvirtina, kad pediatrai pritaria tokiam jos elgesiui, ir pažymi, kad antrąjį savo vaiką (dabartinis kūdikis yra trečiasis jos vaikas) maudydavo taip dažnai, jog dėl maudynių išsausėdavo jo odelė.

Yra netgi įrodymų, jog dabartiniai kūdikiai yra pernelyg švarūs savo pačių sveikatos nenaudai: nedidelis kiekis bakterijų gali būti naudingas formuojantis imuninei sistemai ir užkertant kelią tokioms ligoms kaip astma ar alergijos.

Ji netgi mini „Mayo“ klinikos rekomendacijas, jog kūdikių nereikia maudyti kiekvieną dieną – pakanka nuplauti užpakaliuką ir nuprausti veidą bei kaklą.

Amerikos pediatrų asociacija kūdikius rekomenduoja maudyti kas antrą dieną, rašo helathland.time.com.

Ne visos motinos ir gydytojai sutinka su K. Goss strategija. Jie sako, kad maudynės ramina kūdikį ir stiprina vaiko bei motinos tarpusavio ryšį. Be to, kūdikiai gali pernelyg sušusti, kad praleistų kasdienį maudymą.

Tačiau K. Goss nenusileidžia. „Mano tikslas yra vienas kartas per savaitę. Kartais tai nepavyksta. Prisipažinsiu, kad esu užtempusi ilgiau kaip savaitę. Gali būti ir geros 10 dienų“, - „ABC News“ sakė K. Goss.

O ką ji pasakytų apie išmaudyto kūdikio kvapą? „Jeigu pamatytumėt ir palaikytumėt mano kūdikį, veikiausiai pagalvotumėt, jog jis kvepia taip pat nuostabiai, kaip ir aš pati“, - atsakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)