Trečiadienio vakarą Lietuvos Medikų Sąjūdis (LMS) pranešė apie savo valdybos nario mirtį nuo COVID-19 ligos. Pasak portalo „Delfi“ šaltinio, liga nusinešė žinomo Mažeikių ligoninės chirurgo, gydžiusio koronavirusu užsikrėtusius pacientus, 57-erių metų G. B. (velionio artimieji kolegoms perdavė prašymą jo vardo ir pavardės neviešinti) gyvybę. Tai patvirtino ir Mažeikių ligoninė.

Apie mirtį LMS pranešė jautria žinute, kurioje rašoma, kad įsisukus antrajai pandemijos bangai medikas prisipažino susirgęs COVID-19 liga. „Atleiskite, šiandien nedalyvausiu diskusijoje, nes truputuką koviduoju“, – kolegoms sakė gydytojas.

Kaip „Delfi“ patvirtino Mažeikių ligoninės direktorius Sigitas Kaktys, gydytojas dirbo Mažeikių ligoninėje chirurgu.

Pasak S. Kakčio, kolega mirė trečiadienio vakarą, o susirgo maždaug prieš mėnesį – lapkričio 20 dieną. Po penkių dienų, lapkričio 25-ąją pacientas iš namų buvo pervežtas į Šiaulių ligoninę.

„Turėjo vieną plaučių ligą, kurios iki galo nežinojo. Pagrindinė mirties problema buvo virusinis plaučių uždegimas, tačiau ta gretutinė problema nulėmė tokią išeitį. O šiaip jaunas žmogus... Iš pradžių gydėsi namuose, vėliau, lapkričio 25 dieną buvo pervežtas į Šiaulių ligoninę ir ten buvo gydomas iki vakar dienos. Iki tol, kol jis buvo santykinai sveikas, operavo, gydė, nors turėjo nusiskundimų dėl kvėpavimo sistemos, bet jie nebuvo tokie aiškūs“, – kalbėjo S. Kaktys.

Portalas „Delfi“ primena, kad tai – ne pirmasis gydytojas, kurio gyvybę nusinešė koronavirusas.

Pirmosios gydytojos, mirusios nuo koronaviruso, gyvybė užgeso spalio pabaigoje. Apie tai, kad mirė Šilutės pirminės priežiūros centro „Sveikatos darna“ šeimos gydytoja Jevgenija Mickienė, paskelbė „Šilutės naujienos“.

Kaip portalą „Delfi“ informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vidaus administravimo skyriaus visuomenės informavimo specialistė Justina Petravičienė, iš viso nuo pandemijos pradžios medikams patvirtintas 8521 COVID-19 ligos atvejis. Šiuo metu sergančių sveikatos priežiūros specialistų yra 4491.

Iki šiol registruoti 3 mirties atvejai, kai mirė sveikatos priežiūros specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (597)