„Turiu pasakyti, kad jei paklaustumėte, kuo dažniausiai dabar serga vaikai, tai atsakyčiau – alerginės ligos. Ir jų didėjimas yra labai ryškiai matomas, iš visų susirgimų – šių ligų daugėja sparčiausiai. Tai tampa didžiule problema“, - laidai „Ant bangos" sakė vaikų gydytoja.

Tarp dažniausiai pasitaikančių alergijos formų, pediatrė L.Šumskienė išskyrė tarp mažų vaikų daugiausiai vyraujančią alergiją maistui, kuri vaikui augant, dažniausiai, perauga į maisto ar kvėpuojamąją alergiją.

Anot gydytojos, laikui bėgant atsiranda vis daugiau alergenų, kurie sukelia kitas ligas, pvz. odos.

„Prieš 30 metų alerginių susirgimų buvo tiek mažai, kad nebuvo priemonių kaip su tuo kovoti. O dabartinę situaciją pavadinčiau civilizacijos liga“,- savo nuomonę laidai „Ant bangos“ išsakė L.Šumskienė.

Anot gydytojos, vaikų psichologinė sveikata, taip pat vienas iš sparčiai augančių sutrikimų. Vaikai psichologiškai traumuojami tiek mokykloje, tiek namuose, nes mūsų aplinka vaikams itin atšiauri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)