Kaip skelbia portalas tv3.lt, 1962 m. gimusi pacientė gydyta klinikoje „Denticija“.

Kaip portalui „Delfi“ atsiųstame komentare nurodė Dalia Čižaitė-Gabė, UAB „Denticija“ direktorė, odontologijos klinika pradėjo vidinį tyrimą po to, kai vakar, rugsėjo 13 dieną procedūrų metu viena klinikos pacientė pasijuto blogai, buvo išgabenta greitosios pagalbos automobiliu ir Santaros klinikose mirė. Dėl šio įvykio taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas, „Denticija“ glaudžiai bendradarbiauja su teisėsaugos pareigūnais.

„Vykstant tyrimams per anksti kalbėti apie nelaimės priežastis, tačiau galiu patikinti, kad pradedant procedūras klinikos gydytojai griežtai laikėsi medikamentų naudojimo ir dozavimo taisyklių. Pacientei pasijutus blogai, ją gaivino ne tik gydytojai odontologai, bet ir gydytojas-anesteziologas. Taip pat nedelsiant buvo iškviesta greitosios medicininės pagalbos brigada, kuri išgabeno pacientę į Santaros klinikas. Preliminariai vertinant, mūsų klinikos personalas veikė greitai ir profesionaliai, tačiau tai nepaneigia fakto, kad esame sukrėsti ir nuliūdę dėl šios nelaimės“, – pažymėjo D. Čižaitė-Gabė.

Klinika dėl skaudžios netekties nuoširdžiai užjaučia klientės artimuosius.

Vilniaus policijos atstovės Julijos Samorakovskajos teigimu, pranešimas buvo gautas vakar (trečiadienį), 17.27 val.

Kaip J. Samorakovskaja teigė portalui „Delfi“, pirminė informacija buvo tokia, kad prieš 2 valandas ligoninės skyriuje mirė pranešėjo motina, gimusi 1962 metais. Pranešėjas prašo pareigūnų, nes turi pretenzijų dėl netinkamai arba ne laiku suteiktos pagalbos. Prieš tai mama buvo pas odontologus, pareigūnų laukė Santaros klinikose.

Rugsėjo 13 dieną, apie 14.02 val., moteris, gimusi 1962 m., buvo atvežta GMP brigados į Skubiosios pagalbos skyrių iš odontologijos klinikos Smėlio gatvėje dėl staigiai pablogėjusios būklės nuo galimai suleistų medikamentų.

Paskui Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriuje 16.33 val. buvo konstatuota moters mirtis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Santaros klinikų atstovai sakė teisiškai negalintys atskleisti duomenų, ar toks įvykis buvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)