Šiemet surašiau tavo/savo spintos rezoliuciją:

1. Susitvarkyti spintą – negailestingai išmesti nedėvimus drabužius

Spintos revizija yra būtinas ir labai svarbus dalykas kiekvienai moteriai (ir vyrui). Norint tinkamai pradėti formuoti stilių arba tęsti jau pradėtus darbus, visuomet reikia tiksliai žinoti kelis dalykus:

  1. Kas yra tavo spintoje.
  2. Ko trūksta.
  3. Kiek darbinių, šventinių ir laisvalaikio derinių gali suformuoti iš savo spintos turinio.

To pasiekti gali tik reguliariai tvarkant spintą. Tad tegul tai būna nr. 1 tavo sąraše. Vieną kartą atlikus generalinę spintos reviziją, po to kas sezoną ar ketvirtį teliks lengvas apsivalymas ir atsinaujinimas. Pamatysi, kaip palengvės tavo dienos. O ypač rytai!

2. Įsigyti basic kapsulę arba trūkstamus drabužius joje

Kitas žingsnis link draugiško garderobo - pagrindas. Patikėk manimi, bus kur kas lengviau formuoti savo stilių, apsirengti ryte arba ruoštis svarbiam susitikimui, jeigu spintoje turėsi gerą ir ištikimą bazę, nors ir nedidelę - pradžiai. Joje gali būti budintys trikotažo marškinėliai ar marškiniai, sijonas, kelnės, švarkas ir suknelė. Vienų, žinoma, bus daugiau, kitų mažiau, tačiau kuo labiau jie tau tiks ir kuo bus universalesni tuo lengviau tau bus juos derinti.

3. Skirti laiko savo grožiui

Atrodytų, kas čia sudėtingo…. Bet, deja, vis labiau pastebiu, jog šiuolaikinės moterys taip skuba ir turi tiek reikalų, jog dažnai gaili laiko sau. O tai yra viena didžiausių nuodėmių. Todėl kitais metais pasiskirk dienas, kuriomis skirsi laiko savo grožiui - manikiūrui, plaukų formavimui, odos valymui ir t.t. arba bent jau po pusvalandį ar valandą kasdien.

Agnė Gilytė

4. Susitvarkyti savo kosmetikos dėžutę

Susitvarkyti savo kosmetinę yra taip pat svarbu, kaip ir susitvarkyti savo spintą. Tavo veidas yra tavo veidrodis. Todėl kruopščiai peržiūrėk, kas užsikaupė per metus. Išmesk kosmetikos priemones, kuriomis beveik nesinaudoji, kurios yra pasibaigusio galiojimo, ištekėjusios, ištrupėjusios ir kt. Taip, žinau, liks labai nedaug priemonių. Tačiau tik taip galėsi tinkamai prižiūrėti veidą ir susidaryti sąrašą, ko trūksta. O bėgant laikui viską susipirkti. Juk tavo kūnas ir veidas to nusipelnė!

5. Užsirašyti į makiažo pamoką

Manau, kad kiekviena save mylinti moteris bent porą kartų gyvenime turėtų nueiti į makiažo pamoką. Ypač tada, kai tavo oda keičiasi ir bręsta. Kartais mes darome labai elementarias klaidas, kurios mus sendina kur kas labiau nei netinkamos spalvos megztukas. Todėl Naujų Metų proga pasidovanok sau dovaną.

6. Uniforma – atrasti savąją

Uniforma yra kelias į paprastesnę ir lengvesnę kasdienybę. Kas tai? Tai tam tikras rūbų derinys, kuris tinka būtent tau, su kuriuo jautiesi graži, patraukli, su kuriuo jautiesi patogiai ir nesuvaržyta ir kuriuo gali pasikliauti bet kada. Į uniformą verta investuoti. Kokybiški džinsai, geras, puikaus kirpimo švarkas ar tobulai tau tinkanti susiaučiama suknelė - kiekvienai savo. Tu turi išsiaiškinti, kaip apsirengusi jautiesi labiausiai savimi ir investuoti į tuos drabužius, kuriuos apsirengusi niekada neprašausi.

7. Išbandyti tvarią madą

Mano asmeninis tikslas yra mažiau vartoti, t.y mažiau pirkti. O jeigu pirkti - geriau kokybiškus, ilgaamžius drabužius. Geriau pataupyk ir įsigyk daiktą ar drabužį, kuris tarnaus ilgai ir bus kokybiškas, nei pirk daug ir pigiai.

Agnė Gilytė

8. Daugiau spalvų!

Mums visoms ši rezoliucija būtų į naudą, galbūt ir tau laikas į savo spintą pasikviesti daugiau spalvų? Gali pradėti nuo detalių, jei nesiryžti drabužiams: auskarai, apyrankė, rankinė – puiki viso to pradžia.

9. Skrupulingai rūpinkis drabužiais

Rūpinkis savo drabužiais - tik atsakinga priežiūra gali išlaikyti juos geros būklės ilgą laiką, todėl netingėk nunešti marškinių į valyklą ar kruopščiai išlyginti kostiumo kelnes, kiekvienam drabužiui turėk po tinkamą pakabą ir vietą. Juk viskas prasideda nuo mažų dalykų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)