Po poros rungčių ketvirtas žengęs Lietuvos atstovas pritrūko sėkmės jojime, po kurio nukrito į 16-ą poziciją.

Paskutinėje kombinuotoje – bėgimo ir šaudymo – rungtyje J. Kinderiui pagerinti savo situacijos nebepavyko: jis prarado dar dvi pozicijas ir finišavo 18-as.

Olimpiniu čempionu tapo Josephas Choongas iš Didžiosios Britanijos, mūsiškį pralenkęs 1 min. 6 sek.

Sidabro medalį laimėjo egiptietis Ahmedas Elgendy, o bronzą – Woong-tae Junas iš Pietų Korėjos.

Keturiolikta vieta atiteko latviui Pavelui Švecovui.


Lietuvis, kuris po ketvirtadienį vykusių fechtavimo varžybų su 244 taškais dalijosi 3-4 vietomis su baltarusiu Ilja Palazkovu, šeštadienį pradėjo baseine.

200 metrų plaukime laisvuoju stiliumi J. Kinderis buvo 18-as (2:02,84 min.), uždirbo 305 taškus ir pernelyg nuo lyderių neatsiliko.

Lietuvos atletas su 549 taškais po dviejų rungčių rikiavosi ketvirtas-penktas kartu su rusu Aleksandru Lifanovu.

Įspūdingai baseine pasirodė Amro El Geziry iš JAV, kuris pasiekė olimpinį rekordą (1:52,96 min.) ir pelnė net 325 taškus.

Visai nedaug jam nusileido du britai – Jamesas Cooke'as (1:53,80 min., 323 taškai) ir J. Choongas (1:54,87 min., 321 taškas).

Po plaukimo pirmavo J. Choongas su 571, korėjietis Jin-Hwa Jungas su 553 ir I. Palazkovas su 552 taškais.


Papildomo fechtavimo rungtyje šaltakraujiškai kovojęs lietuvis įveikė du varžovus iš eilės ir taip dar labiau papildė savo taškų taupyklę iki 551 taško bei įsitvirtino ketvirtoje pozicijoje.

Mūsiškį ir toliau lenkė tik baltarusis I. Polazkovas (552 tšk.), pietų korėjietis J.-H. Jungas (553 tšk.) ir britas J. Choongas (571 taškas).

Penkiakovininkų dar laukė jojimo ir kombinuota – bėgimo ir šaudymo – rungtis.

Jojimo burtai J. Kinderiui lėmė žirgą „I'm On Top“. Lietuviškai šis vardas reiškia „Aš esu viršūnėje“, tačiau Justino ristūnas į viršų tikrai nepakėlė. Aikštingas bėgūnas spyriojosi ir vertė vieną kliūtį po kitos, o tai lėmė lietuviui net 53 baudos taškus (surinko tik 247 iš 300 galimų) ir itin pablogino padėtį.

Justinas, rungtyje likęs 31-as tarp 36 dalyvių, bendroje įskaitoje smuktelėjo į 16 vietą (798 tšk.) ir prarado realias galimybes dar pasivaržyti dėl medalio.

Nuo lyderiavusio J. Choongo lietuvį skyrė 1 min. 1 sek., nuo J.-H. Jungo – 49 sek., o nuo čeko Jano Kufo – 40 sek.

Primename, kad Tokijo stadione penktadienį sidabrinį stebuklą sukūrė ir olimpinės vicečempionės titulą, nepaisant gautos 10 sekundžių baudos, iškovojo Laura Asadauskaitė-Zadenprovskienė, o septinta finišavo Gintarė Venčkauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)