Lietuviai po Genriko Pavliukaneco įvarčio pirmą kėlinį laimėjo 1:0, tačiau po pertraukos mūsiškiai į savo vartus praleido du įvarčius be atsako.

Lietuvos rinktinė nesugebėjo atsirevanšuoti brazilams už grupės varžybose patirtą nesėkmę 5:12.

Lietuvos rinktinės gretose žaidė visi šeši rungtynėms registruoti golbolininkai: Marius Zibolis ir Arvydas Juchna po 24 min. (be keitimų), G. Pavliukanecas 9 min., Mantas Panovas 7 min., Saulius Leonavičius ir Nerijus Montvydas po 4 min.

„Likus iki rungtynių pabaigos mažiau kaip dviems minutėms, teisėjas paskyrė baudinį į lietuvių vartus, kurį brazilai nesunkiai realizavo. Beje, baudinys golbole yra tas pat, kas vienuolikos metrų baudinys futbole. Paprastai nesu linkęs vertinti teisėjų darbo, bet šį kartą praleisiu progą patylėti, nes teisėjas tiesiog atėmė galimybę mūsiškiams kautis dėl aukso, kurio išties yra verti. Belieka susikaupti kovai su turkais dėl bronzos“, rungtynes komentavo Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas.

Londono parolimpinių žaidynių vyrų golbolo finale Brazilijos komanda susitiks su Europos čempionais Suomijos atstovais, kurie kitame pusfinalyje 2:0 (1:0) įveikė Turkijos sportininkus. Būtent su jais dėl trečios vietos susikaus Lietuvos žaidėjai.

Primename, kad ketvirtfinalyje lietuviai įtikinamai 12:4 (2:1) nugalėjo Pekino parolimpinių žaidynių čempionę Kinijos komandą, kuriai buvo pralaimėję minimaliu skirtumu 8:9 Pekino parolimpiados finale.

Prieš tai Londono parolimpinėse žaidynėse Lietuvos rinktinė 11:1 įveikė Didžiąją Britaniją, 10:0 nugalėjo Europos čempionę Suomiją, bet 5:12 pralaimėjo Brazilijai ir sužaidė taikiai 5:5 su Švedija bei 2:2 su Turkija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)