Mūsiškiams net 6 įvarčius pelnė Marius Zibolis, 4 pridėjo Arvydas Juchna, po 1 - Genrikas Pavliukanecas ir Saulius Leonavičius.

Varžovų gretose dviem įvarčiais pasižymėjo Liangliangas Chen, vienu - Yongquanas Yao ir Daolei Bao.

Prieš tai Londono parolimpinėse žaidynėse Lietuvos rinktinė 11:1 įveikė Didžiąją Britaniją, 10:0 nugalėjo Europos čempionę Suomiją, bet 5:12 pralaimėjo Brazilijai ir sužaidė taikiai 5:5 su Švedija bei 2:2 su Turkija.

Lietuvos atstovai dėl vietos parolimpiados finale susikaus su brazilais, kuriems vieninteliams A grupės varžybose buvo pralaimėta (5:12). Ketvirtfinalyje brazilai 3:0 (0:0) privertė pasiduoti Belgiją.

Kitą pusfinalio porą sudarys pergalingai parolimpiadoje žaidžianti Turkijos rinktinė ir Europos golbolo čempionai Suomijos sportininkai. Turkai ketvirtfinalyje 3:1 (0:1) įveikė Alžyrą, o suomiai 5:1 (3:0) nugalėjo Iraną.

Primename, kad 2008 metų žaidynių finale lietuviai kinams nusileido 8:9 ir tenkinosi sidabro medaliais.

2008 metų Pekino parolimpinių žaidynių finalo tarp Kinijos ir Lietuvos rinktinių (9:8) vaizdo įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)