Porinę keturvietę (M4x) irkluos Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius, porinę dvivietę (M2x) – Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritter, vyrų vienvietę (M1x) – Žygimantas Gališanskis, moterų vienvietę (W1x) – Lina Šaltytė-Masilionė.

Į Lenkiją išvyko ir naujai suformuota vyrų pavienė aštuonvietė su vairininku (M8+): Dovydas Stankūnas, Armandas Kelmelis, Justas Kuskevičius, Domantas Stankūnas, Povilas Stankūnas, Mantas Juškevičius, Giedrius Bieliauskas, Saulius Jonas Ilonis ir Edgaras Savickis.

„Nuotaikos – neblogos, nors sezonas keistas, įdomus ir visiškai kitoks, – sakė Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) prezidentas Dainius Pavilionis. – Europos pirmenybės tapo svarbiausiomis sezono varžybomis. Komanda puikiai paruošta, tikimės, kad sėkmingai sustartuosime“.

LIF prezidentas atkreipė dėmesį, kad šįkart rinktinėje nėra moterų porinės dvivietės įgulos – Ievos Adomavičiūtės ir Mildos Valčiukaitės.

„Merginos yra traumuotos, – informavo D.Pavilionis. – Jos jau turi kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes, todėl forsuoti reikalų nematėme prasmės. Jau geriau išsigydyti užsisenėjusias traumas ir gerai pasirengti kitam sezonui“.

D. Pavilionis suskaičiavo, kiek metų praėjo nuo varžybų, kuriose paskutinį kartą startavo Lietuvos pavienė aštuonvietė su vairininku.

„2011-ųjų pasaulio čempionate buvo paskutinis bandymas, tačiau tai tebuvo eksperimentas, – kalbėjo D.Pavilionis. – Šįkart įgula yra stipri. Ji demonstravo puikius laikus stovykloje Trakuose. Valtyje sėdi perspektyvus, gabus jaunimas ir tai nėra vienos dienos projektas – žvelgiame į ateitį. Tikiu, kad po kelių metų ši aštuonvietė turėtų blizgėti tarptautinėse varžybose. Šiemet? Aštuonvietės negali „sukurti“ per dieną, bet tikime potencialu. Jie jauni – jie viską gali“.

Pasak D. Pavilionio, rinktinė yra geros sportinės formos ir ambicijos Europos čempionate – A finalai.

„Toks yra tikslas, o finaluose jau visko būna – gali būti iškovoti medaliai, galima likti ir be jų, – sakė D. Pavilionis. – Aukščiausių rezultatų gali siekti porinė dvivietė bei keturvietė įgulos. Bet turime suprasti, kad visi atvyksta kovoti dėl medalių. Žinome, kad Didžiosios Britanijos rinktinės nebus, tačiau kitos šalys neslepia savo ambicijų“.

Į Europos pirmenybes taip pat išvyko treneriai: Valdas Vilkelis, Zigmantas Gudauskas, Tomas Valčiukas, Robertas Tamulevičius, Kęstutis Keblys, Mykolas Masilionis. Sportininkų sveikata rūpinsis Liudvikas Adamovičius ir Rasa Batulevičiūtė.

Lietuvos rinktinė Europos pirmenybėse:

M1x: Žygimantas Gališanskis;
W1x: Lina Šaltytė-Masilionė;
M2x: Mindaugas Griškonis, Saulius Ritter;
M4x: Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis, Aurimas Adomavičius;
M8+: Dovydas Stankūnas, Armandas Kelmelis, Justas Kuskevičius, Domantas Stankūnas, Povilas Stankūnas, Mantas Juškevičius, Giedrius Bieliauskas, Saulius Jonas Ilonis, Edgaras Savickis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)