Pats strategas M. Zubas neslėpė: D. Šembero skambutis su pasiūlymu atvykti į Vilnių ir nelengvoje situacijoje perimti ekipos vairą buvo laiku ir vietoje.

„Po paskutinių kelerių užsienyje praleistų metų norėjosi grįžti į gimtinę, turėjau keletą idėjų, tačiau šiame darbe kartais priklauso nuo laiko ir aplinkybių, kada sulauki kažkokio pasiūlymo.

Turėjau kvietimą ir iš Lietuvos futbolo federacijos, domėjosi Latvijos futbolo federacija, domėjosi manimi ir kiti klubai.

Žinau vieną dalyką, kuris „Žalgiryje“ niekada nesikeicia – visada laimėti trofėjus.
Marekas Zubas

Ketinau atsipūsti, nes pastaruosius kelerius metus daug keliavau.

Bet trenerio karjera yra nenuspėjama ir niekada nežinai, kas gali nutikti.

Tiesą sakant nesitikėjau, kad kada nors sugrįšiu į „Žalgirį“, tačiau tai ypatingas klubas, jis – mano širdyje, tad apsispręsti nebuvo sunku.

Jaučiuosi kaip žmogus po ilgos kelionės parvykęs namo. Džiaugiuosi, tačiau dabar metas kibti į darbus“, – apie sugrįžimą į savo antruosius namus kalbėjo 54-erių Lenkijos futbolo specialistas, su kuriuo sudaryta vienerių metų sutartis.

Klubo sporto operacijų direktorius prasitarė, kad į vyriausiojo stratego vietą sulaukė dviejų dešimčių kandidatūrų, atrinko kelias realiausias – į stratego postą pretendavo vienas lietuvis, du futbolo specialistai iš Nyderlandų bei M. Zubas.

„Mareko kandidatūra atrodė logiškiausia ir tinkamiausia šiuo atveju. Labai netikėtai praradome trenerį Valdą Urboną. Turėjome mažai laiko rasti naują strategą, džiūgu, kad Marekas sutiko. Jis nėra naujas, pažįsta klubą, aplinką, atitinka mūsų lūkesčius“, – DELFI teigė D. Šemberas.

Tomašo Šimkovičiaus išvykimas pridėjo papildomą galvos skausmą. Bet tai yra futbolo gyvenimas, kartais taip įvyksta.
Deividas Šemberas

„Atrodo, kad niekas čia per daug nepasikeitė, jaučiuosi kaip namie, ryte susitikau su žaidėjais.

Žinau vieną dalyką, kuris „Žalgiryje“ niekada nesikeicia – visada laimėti trofėjus. Kaip tą padarysiu? Galbūt įkalbinsiu Deividą apsivilkti „Žalgirio“ marškinėlius. Žinoma, juokauju.

Mūsų situacija nėra lengva, suburtas naujas kolektyvas, čia smagu sutikti tuos žmones, su kuriais dar dirbau prieš kelerius metus „Žalgiryje“. Laukia intensyvios kelios savaitės, laikas mus labai spaudžia. Tačiau futbole visada taip – niekada nėra to laiko per daug“, – kalbėjo M. Zubas.

Išvykęs iš „Žalgirio“ strategas labai nenutolo nuo lietuviško futbolo, keletą kartų lankėsi Vilniuje, stebėjo žalgiriečių rungtynes bei nuolat sekė įvykius A lygoje.

Ieško atakuojančių žaidėjų

D. Šemberas užsiminė, kad komandoje labiausiai trūksta žaidėjų, gebančių užbaigti atakas.

„Nuo pat pasiruošimo sezonui pradžios mūsų tikslas buvo išsigryninti, kokių mums labiausiai žaidėjų trūksta.

Šiai dienai reikia sustiprinti 2-3 pozicijas. Tomašo Šimkovičiaus išvykimas pridėjo papildomą galvos skausmą.

Bet tai yra futbolo gyvenimas, kartais taip įvyksta. Labai norėjome šį žaidėją išlaikyti, stengėmės jį išsaugoti. Deja, nežinau, ar komandai reikia nemotyvuotų žaidėjų, todėl priėmėme tokį sprendimą, jis skaudus, bet priimtas.

Žiūrime į priekį, kuo galėtume sustiprinti komandą, ypač atakos linijoje“, – kalbėjo D. Šemberas, negalėjęs atskleisti už T. Šimkovičių gautos kompensacijos sumos – tai konfidenciali dviejų klubų informacija.

Anot D. Šembero, komanda dar iki Supertaurės rungtynių sulauks naujokų.

„Legionierių limitas apriboja mūsų galimybes. Yra viena vieta laisva žaidėjui ne iš Europos Sąjungos. Tad yra tikimybė, kad turėsime futbolininką ne iš ES regiono.

Yra prioritetinių žaidėjų sąrašas, su kuriais pirmiausia kalbamės, bandome pakviesti į komandą“, – teigė D. Šemberas, miglotai užsiminęs apie Liviu Antalio perspektyvas žaliai baltų klube.

„Jei futbolininkas dar be sutarties, visada išlieka galimybė, kad jis prisijungs prie komandos“, – atsakė sporto operacijų vadovas.

LFF Supertaurės rungtynės Marijampolėje tarp šalies čempionės „Sūduvos“ ir Taurės laimėtojo „Žalgirio“ vyks vasario 24 dieną, A lygos startas numatytas kovo pirmąjį savaitgalį.

M. Zubo vadovaujamas „Žalgiris“ 2013-aisiais nutraukė Panevėžio „Ekrano“ dominavimą A lygoje ir klubas po 14 metų pertraukos tapo šalies čempionu.

2014 metais M. Zubo treniruojamas „Žalgiris“ pakartojo pasiekimą. Tais pačiais metais M. Zubas buvo išrinktas geriausiu Lietuvos klubų treneriu.

Iš viso su Lietuvos klubu Lenkijos specialistas iškovojo septynis trofėjus – be dviejų pergalių šalies čempionate dusyk laimėjo LFF taurę ir tris kartus – Supertaurę. 2013 metais M. Zubo treniruojamas „Žalgiris“ pasiekė geriausią savo rezultatą Europos taurių turnyruose.

Jis įveikė tris varžovus ir nužygiavo iki paskutinio, ketvirtojo Europos lygos atrankos etapo.

Po 2013-2014 m. sezono „Žalgirio“ ir M. Zubo keliai išsiskyrė abipusiu sutarimu. Dar prieš kelias savaites M. Zubas buvo ir vienas kandidatų į Lietuvos rinktinės stratego postą, tačiau LFF pasirinko „Žalgirio“ trenerį Valdą Urboną. V. Urbonui palikus Vilniaus klubą, „Žalgiris“ kurį laiką ieškojo vyriausiojo trenerio.

Po metų „Žalgiryje“ M. Zubas grįžo į gimtinę ir vadovavo GKS „Belchatow“ klubui, 2016 metais darbavosi Kinijoje, po metų persikėlė į Latvijąl, Jūrmalos „Spartaks“ kubą, praėjusiame sezone plušėjo Baltarusijoje, Soligorsko „Šachtior“ klube.

Jau ketvirtadienį žalgiriečiai išvyks į trumpą treniruočių stovyklą Druskininkuose. Netoli esančiame Gardine vilniečiai sužais dvejas kontrolines rungtynes su Baltarusijos klubais „Neman“ ir „Lida“.

FK „Žalgiris“ pasibaigus sezonui atsisveikino su būriu žaidėjų – gynėjais Diego Oyarzunu, Dominyku Barausku, saugais Marquinhosu, Slavko Blagojevičiumi ir Tomašu Šimkovičiumi, puolėjais Tomašu Malecu ir Louisu Ogana bei Dominyku Kodziu.

Prisijungė vartininkai Airidas Mickevičius ir rumunas Laurentiu Branescu, gynėjas makedonas Mevlanas Adili ir Sigitas Olberkis, saugai Simonas Urbys, Matas Vareika, Modestas Vorobjovas, ispanai Cristianas Portilla ir Victoras Perezas bei rusas Timuras Puchovas, puolėjas kroatas Tomislavas Kišas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)