Šeimininkai geriau pradėjo rungtynes, ilgiau kontroliavo kamuolį ir 27 min. po eilinio Erlingo Haalando įvarčio pelnytai išsiveržė į priekį.

23-ejų „Man City“ puolėjui tai buvo 14-as tikslus smūgis čempionate šį sezoną – ir 50-asis įvartis „Premier“ lygoje per 48 žaistas rungtynes. Tai yra naujas „Premier“ lygos rekordas. Iki šiol jo autoriumi buvo Andy Cole‘as, 50 įvarčių pelnęs per 65 rungtynes.

Vis dėlto, antroje rungtynių dalyje nei E. Haalandui, nei kitiems „Man City“ žaidėjams pasižymėti nepavyko, o 80 min. šeimininkams teko traukti kamuolį iš savų vartų. „Liverpool“ įvarčio autoriumi tapo Trentas Alexanderis-Arnoldas, tiksliu smūgiu nuginklavęs Anglijos čempionš vartininką Edersoną.

Per likusį laiką nei viena komanda įvarčių nepelnė, tad principinė „Manchester City“ ir „Liverpool“ akistata baigėsi lygiosiomis. 29 taškus surinkusi „Man City“ kurį laiką dar žengė pirmoje pozicijoje, o tašku mažiau turintis „Liverpool“ užėmė antrą vietą, bet po kelių valandų lyderius iš turnyrinės lentelės viršūnės išstūmė Londono „Arsenal“.

„Kanonieriai“ 13-ojo turo rungtynėse susitiko su „Brentford“ ekipa ir po pačioje mačo pabaigoje pelnyto įvarčio šventė pergalę 1:0.

„Arsenal“ ekipos gelbėtoju tapo 89 min. pasižymėjęs Kai Havertzas.

Tuo metu „Newcastle United“ savo aikštėje net 4:1 sutriuškino Londono „Chelsea“ futbolininkus. Pirmame kėlinyje abi komandos pelnė po įvartį: 13 min. šeimininkus į priekį išvedė Alexanderis Isakas, bet 23 min. Raheemas Sterlingas tiksliu baudos smūgiu rezultatą išlygino.

Vis dėlto, antroje rungtynių pusėje aikštėje dominavo „Newcastle“. 60 min. Jamaalas Lascellesas pelnė antrą šeimininkų įvartis, o jau po minutės nedovanotinai suklydęs „Chelsea“ gynėjęs Thiago Silva tapo Joelintono įvarčio bendraautoriumi.

Galutinai „Chelsea“ pralaimėjimąįtvirtino 83 min. pasižymėjęs Anthony Gordonas.

Kitose 13 turo rungtynėse „Sheffield United“ namuose 0:3 nusileido „Bournemouth“ ekipai, „Nottingham Forest“ savo aikštėje 2:3 turėjo pripažinti „Brighton“ pranašumą, „Luton Town“ 2:1 įveikė „Crystal Palace“, o „West Ham“ tokiu pat rezultatu palaužė „Burnley“.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją