Berlyne įsisiūbavo butų nuomos kainos iki tokio lygio, kad gyventojams nuoma tapo sunkiai įkandama. Gobšumas sutrypė visas padorumo normas. Priimamas nuomininkus apsaugojantis sprendimas. Įvedamos nuomos kainų lubos.

Norėčiau, kad ir pas mus bent jau panašiai valdantieji galėtų pasielgti, tačiau...

Pernai Lietuvos bankai uždirbo 380 milijonų grynojo pelno, panašu, kad bankai greitai įveiks ir pusės milijardo pelno ribą ir jų gobšumui pažaboti galimybės mūsų Lietuvėlėje nėra. Mūsuose valdžiukė, kaip poterius kartoja, kad ji nieko pakeisti negali, nes gyvename rinkos ekonomikos sąlygomis.

Vokiečiai į rinkos ekonomiką kištis gali, o mes negalime? Nes mes kitokie. Tas kitoniškumas švelniai sakant kvepia sovietiškumu, kur 1 partija – 1 tiesa, gal aš klystu? Visame vakarietiškame pasaulyje maistui taikomos vienokios ar kitokios PVM lengvatos, pas mus ne, nes mes kitokie.

Visame vakarietiškame pasaulyje egzistuoja visuotinis turto deklaravimas, pas mus ne, nes mes kitokie. Beveik visame pasaulyje yra visuomeniniai tarėjai, pas mus ne, nes mes kitokie. Visame pasaulyje ir pas mus įsigaliojo kainų kilimo pasiutpolkė, šiuo metu valdžia negali būti tik vykstančių procesų stebėtoja, ji turi priimti radikalius sprendimus.

Vieną iš tokių radikalių sprendimų ir noriu pasiūlyti. Laikinai metams arba dviem Lietuvoje įvesti pelno normos lubas, lubų dydis turi būti labai atsakingai apsvarstytas, kad jokiu būdu nebūtų padaryta skriauda sąžiningam verslui, na, o jeigu verslas yra ant bangos ir nesinori viršpelnį pervesti į valstybės biudžetą, tegul kelia atlyginimus savo darbuotojams. Nuo to išloš ne tik darbuotojas, bet ir valstybė, išlošime mes visi.

Savo istorijas, pasakojimus ir nuomones siųskite pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)