„Kuriame naujojo Kauno istoriją. Dar prieš pradedant „Nemunaičių“ projektą turėjome viziją organiškai ir konceptualiai plėtoti visą šalia upės besidriekiantį rajoną. Sujungę su partneriu jėgas šią viziją paversime realybe. Tęsdami projektą „Nemunaičių“ vardu didžiulėje teritorijoje toliau nuosekliai kursime prestižinį miestą mieste, kur organiškai susilies gyvenamosios, laisvalaikio erdvės, paslaugos, biurai, ir visa tai – šalia gamtos, Nemuno krantų ir miesto centro. Kvartalą vystysime etapais iki 2027 metų“, – sako „SBA Urban“ vadovas Andrius Mikalauskas.

„SBA Urban“ priklausanti gyvenamųjų projektų plėtros kompanija „Urban LIVE“ ir partnerių kompanija „TABA Invest“ įsteigė naują NT plėtros įmonę, kurioje kiekvienas iš partnerių valdo po 50 proc. akcijų.

„Tikime Kaunu ir jo perspektyva. Projektas didelės apimties – išvystyto NT plotas gali siekti ir 51 tūkst. kvadratinių metrų. Tačiau neabejojame, kad tvari, organiška visos teritorijos plėtra, vientisi ir estetiški architektūriniai sprendimai, kartu su patyrusiais NT vystytojais „SBA Urban“ padės sukurti išskirtinį rajoną. Kadaise primirštas kairysis Nemuno krantas jau atgyja ir tampa stipriu traukos centru“, – sako „TABA invest“ vadovas ir akcininkas Tautvydas Barštys jaunesnysis.

Šiuo metu vyksta parengiamieji projekto darbai – partnerių rengiama viso rajono koncepcija, ieškoma geriausių infrastruktūrinių ir architektūrinių sprendinių, o taip pat apibrėžiami ir galimi projekto etapų įgyvendinimo terminai. Projektą įgyvendinsiančios „Urban River“ vadovu paskirtas „Urban LIVE“ direktorius Egidijus Ripkauskas.

Pasak E. Ripkausko, išskirtinis dėmesys čia bus skiriamas gyvenimo dermei. Erdvės bus pritaikytos gyventi, dirbti, leisti laisvalaikį (ang. mixed-use), visos reikalingiausios ir svarbiausios paslaugos ir vietos – šalia, tad taip įgyvendinama ir „15 minučių miesto“ idėja.

„Rajoną kursime laikydamiesi mums svarbių tvarumo principų, tad plėtosime ne tik naują infrastruktūrą, bet dėmesį skirsime ir išsaugodami istorines pakrantės detales. Rajone seną derinsime prie naujo ir naują – prie seno. Tad išlaikysime kelis išskirtinius senesnius statinius ir erdves bei prikelsime juos naujam gyvenimui, įliesime į bendrą architektūrinę koncepciją. Krantą kursime atvirą visiems – čia gyvensiantiems, dirbsiantiems ar leisiantiems laiką “, – sako E. Ripkauskas.

Naujasis projektas iškils šalia jau „SBA Urban“ 2,5 hektarų sklype plėtojamų „Nemunaičių“. Be to, kairiojo Nemuno kranto infrastruktūrą papildys ne tik naujai planuojamas projektas, bet ir miesto savivaldybės vykdoma plėtra Nemuno saloje. Čia planuojama statyti M. K. Čiurlionio menų centrą, taip pat tiltu sujungti kairyjį upės krantą su Nemuno sala, kurioje veikia „Žalgirio“ arena, atidarytas tarptautinius reikalavimus atitinkantis baseinas bei baigiamas statyti mokslo muziejus „Mokslo sala“.
SBA grupės NT sektoriaus bendrovė „SBA Urban“ be „Nemunaičių“ Kaune plėtoja verslo centrą BLC šalia SBA atnaujintos Vienybės aikštės, Vilniuje bendrovė valdo verslo slėnį „Green Hall“. Taip pat šiais metais pradėtas plėtoti didžiausias Baltijos šalyse komercijos miestelis „Urban HUB“ Kauno bei Vilniaus rajonuose. „SBA Urban“ taip pat vysto pramoninius objektus – „Inno Line“ gamyklą SBA industrinių inovacijų slėnyje šalia Klaipėdos bei naują „Kauno baldų“ fabriką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją