Svarbu paminėti, kad signataras Č. Juršėnas yra parašęs keletą knygų, tačiau nuo paskutiniosios leidimo – praėjo apie keturiasdešimt metų.

„Tiesa, ji buvo išleista visai kitais laikais, kita tematika – apie tarptautinį gyvenimą. Bet jos buvo tikrai įdomios ir vertinamos – pirmą kartą lietuviškai išėjo triptikas apie pasaulio šalis („Pasaulio šalys“, 1978), pasaulinius veikėjus („Tūkstantis pasaulio veikėjų“, 1982). Kitaip tariant, tai lietuviškasis „Kas yra kas“ („Who is who“) variantas. Vėliau pasirodė apibendrinantis darbas „Tarptautininko žinynas“ (1983), kur buvo įvairių sąvokų / reiškinių / datų suvestinė. Rašytojišką patyrimą turiu, bet politinis gyvenimas prasidėjo šiek tiek prieš Kovo 11-ąją ir po jos. Sudėtingas gyvenimas“, – pažymėjo pašnekovas.

– Na, ir turbūt nebūtų „Nenuobodaus gyvenimo mozaikos“, jeigu „neištiktų“ politiko gyvenimas?

– Tikrai taip, nesiginčiju, nes svarbiausia – politika. Nors pradedu [pasakojimą] nuo vaikystės, nuo mokyklos, universiteto, pomėgių, bet pagrindinė knygos dalis apie šiuolaikinę Lietuvą, šiuolaikinę istoriją, Aukščiausiąją Tarybą, apie mūsų, arba kaip kartais vadinau, mano Seimą, kuriam turėjau garbės vadovauti 1992 – 1996 metais, apie kai kuriuos kitus dalykus... Darbą, arba kaip aš vadinu – tarnystę Lietuvai, baigiau 2012-aisiais. Matote, kiek metų praėjo – po ilgų apmąstymų, kai kurių draugų energingai įkalbinėjamas, nutariau sėsti ir rašyti knygą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)