Sumišę jausmai

Dailininko sūnus, į pasakymą, kad R. Chvoleso darbai pagaliau sugrįžo namo, žvelgė nevienareikšmiškai. Juk užklupus karui – dailininkas čia neteko beveik visko...

„Tėtis nebesugrįžo į Vilnių nuo to momento, kai iš čia išvyko (1959-aisiais, – aut. past.), taip pat nesugrįžo į Lenkiją. Aišku, iš čia ne tik geri prisiminimai, tai liudija daugelis jo darbų... Manau, šia tema pas jį buvo sumišę jausmai, taip pat, kaip ir pas mane. Bet sunku surasti geresnę vietą tam, kad parodytum jo darbus“, – pridūrė jis.

Tačiau klausimas ne tame, ar R. Chvolesas mylėjo Vilnių, anot dailininko sūnaus, šičia jokių abejonių negali būti, jis žavėjosi Vilniumi, bet jam patiko savas Vilnius.

„Koks jis buvęs? Didžiąja dalimi, toks Vilnius, koks jau nebeegzistuoja, kurį jis užfiksavo savo darbuose. Tai tapo esmine priežastimi, kodėl jis nebesugrįžo, nes žinojo, kad savojo Vilniaus – nebesuras“, – sakė M. Chwolesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją