Kartu su Cassandra Wilson ir Diana Krall D.Reeves sudaro šiuo metu populiariausių JAV džiazo vokalisčių trujulę. Šilto tembro vokalistė - pirmoji istorijoje, kurios keturi albumai iš eilės buvo apdovanoti „Grammy" statulėlėmis – už geriausią džiazo dainavimą. Niekas beveik neabejoja, kad ir penktasis, šįmet išleistas „When You Know", sulauks tokio paties garbingo įvertinimo.

Žymių su Dianne grojusių muzikantų vardai, keliolika publikos širdis suvirpinusių albumų, pasirodymai svarbiausiuose planetos festivaliuose ir renginiuose – visa tai nublanksta prieš įspūdį, kuris apima, gyvai išgirdus šį balsą ir pajutus dainininkės skleidžiamą energiją. Nuostabus dainoms suteikiamas intymumas, sugebėjimas net tūkstantį kartų girdėtą dainą nuskambėti visiškai naujai – išskirtiniai D.Reeves bruožai, prieš keliolika metų įtvirtinę ją pasaulio džiazo elite. Ar leisdamasi į energingą Lotynų Amerikos ritmų siautulį, ar vaidindama XX amžiaus vidurio džiazo deivę George Clooney sukurtame filme, ši atlikėja išlieka elegantiška ir kupina intriguojančios paslapties, o tuo šiandieninėje scenoje gali pasigirti nedaug atlikėjų.

„Jos skaidrus daugiau nei trijų oktavų diapazono balsas, primadonos laikysena ir intymus dainos pojūtis ilgainiui pavertė ją viena labiausiai prikaustančių dėmesį džiazo vokalisčių“, – taip apie „Kaunas Jazz" metų koncerto primadoną rašo „Seattle Times".

Tradiciniais tapę „Kaunas Jazz" metų koncertai džiazo publikai yra maloni kalėdinė dovana. Pernai Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje koncertavo legendinis Kubos trimitininkas Arturas Sandovalis. Šio gruodžio žvarbą sklaidys bene šilčiausia ir labiausiai užburianti džiazo atlikėja Dianne Reeves su programa „Strings Attached". Ši trijulė tebekeri klausytojus muzika, kurią lengva įsimylėti iš pirmo žvilgsnio, o išmesti iš galvos – beveik neįmanoma.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją