Neįtikėtinai taisyklingai tardamas žodžius 48-erių metų amerikietis įrodė, kad nepamiršo himno, kurį kadaise po istorinių pergalių traukdavo drauge su Lietuvos krepšininkais, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

D. Nelsonas nuo 1992-ų iki 2006-ų metų patarimais talkino mūsų šalies rinktinės žaidėjams ir jos treneriams per svarbiausius krepšinio turnyrus.

Pastarąsias kelias vasaras Lietuvos komandos trenerių štabe jo nebuvo, bet amerikiečio ir lietuvių draugystė nenutrūko.

Nepaisydamas, kad NBA dabar – pats sezono įkarštis, „Mavericks” generalinis vadybininkas lankėsi Vilniuje ir tikriausiai vėl pasirodys ankstyvą rudenį.

– Vilniuje jus labiausiai domino Jonas Valančiūnas. Kokį įspūdį paliko vidurio puolėjas, – „Lietuvos rytas” paklausė D. Nelsono.

– NBA taisyklės neleidžia klubų atstovams kalbėti apie lygoje dar nerungtyniaujančius jaunus krepšininkus. Taip pat negaliu net žodeliu paliesti NBA lokauto temos.

– Dalaso klubas prieš ketverius metus naujokų biržoje 50-u šaukimu pasirinko Renaldą Seibutį. Jis dar yra jūsų akiratyje?

– Taip. Jis pagaliau išsigydė traumas ir mes tuo labai džiaugiamės. R. Seibutis – iš tų krepšininkų, kurių kūnui reikia pridėti raumenų ir svorio, kad prasibrautų į NBA, bet jis turi didelį potencialą ir šviesią ateitį.

– Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Robertas Kuncaitis praėjusį rudenį stažavosi „Mavericks” klube. Galbūt jis pakvietė jus prisidėti prie nacionalinės komandos štabo per Europos pirmenybes Lietuvoje?

– Lietuvos rinktinė jau turi puikų trenerių štabą. Mano nuomone, Kęstutis Kemzūra šiuo metu yra vienas geriausių jaunų trenerių Europoje. (...) Lietuvos rinktinės treneriai žino: kai tik jiems prireiks mano pagalbos, esu pasirengęs ją suteikti.

Kai praleidi tiek daug laiko su lietuviais – Sabu, Šarūnu, Rimu ir kitais, jautiesi tarsi šeimos narys. Jei manęs paprašytų pagalbos, nekiltų daug klausimų.

– Atvyksite į Lietuvą pažiūrėti Europos krepšinio pirmenybių?

– Žinoma. Sėdėdami su Sabu Vilniuje kalbėjomės, kokios unikalios progos sulauks Lietuva. Į ją bus nukreiptos viso pasaulio akys.

Lietuva ir taip turi neįtikėtiną krepšinio istoriją. Tai turbūt viena iš trijų šalių pasaulyje pagal stabilius rezultatus svarbiausiose krepšinio varžybose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją