„Tez Tour“ nuo lapkričio 3 d. nebevykdys tiesioginių skrydžių į Sinajaus pusiasalį, Šarm aš Šeicho oro uostą Egipte. Sprendimą įmonė priėmė atsižvelgusi į pasikeitusius klientų poreikius.

„Artimiausiu metu nematome perspektyvos vystyti turizmą šiame regione. Stebime pasikeitusius keliautojų pasirinkimus ir pageidavimus, todėl siekdami kuo geriau atliepti jų kelionių poreikius žiemos sezono metu koncentruosimės į kitas kryptis – Hurgadą, Tenerifę, Madeirą, Jungtinius Arabų Emyratus“, – penktadienį pranešime žiniasklaidai sakė įmonės vadovas Aleksandras Sukovas.

Pasak jo, nuo lapkričio 3 d. bus vykdomi tik skrydžiai parskraidinti keliautojus iš Šarm aš Šeicho kurorto. O visiems keliautojams, planavusiems keliones į šį kurortą nuo minėtos dienos, siūloma keliones perkelti į Hurgadą, esančią vakariniame Raudonosios jūros krante. Taip pat klientams bus suteikiama galimybė rinktis keliones kitomis kryptimis, pavyzdžiui, į Antaliją, Tenerifę, Madeirą ar JAE.

Įmonės ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė, komentuodama Delfi, pridūrė, kad šiuo metu keliautojai mieliau renkasi kitas kryptis nei Šarm aš Šeichą, o jų pasirinkimui įtaką daro įvairios priežastys.

„Šiuo metu visuose Egipto kurortuose yra ramu“, – patikino ji.

„Novaturo“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė teigė, kad šiuo metu yra svarstoma dėl kelionių programos į Egiptą pakeitimų ir skrydžių optimizavimo.

„Sumažėjus paklausai, skrydžių skaičių planuojame mažinti. Toliau sekame oficialius šaltinius ir rekomendacijas, stebime keliautojų pasirinkimus. Jei atsiras pokyčių, klientus apie juos informuos aptarnaujantys kelionės agentai. Be to, esame pasiruošę nedelsiant reaguoti į atnaujintą informaciją bei priimti atitinkamus sprendimus, jeigu prireiktų“, – nurodė M. Bielinytė.

Anot „Coral Travel“ rinkodaros vadovės Baltijos šalims Olgos Belovos, jie toliau vadovaujasi oficialiomis rekomendacijomis.

„Šiuo metu rekomendacijų apriboti keliones į Hurgados arba Šarm aš Šeicho kryptis nėra, todėl skrydžiai vykdomi įprastai. Atidžiai stebime situaciją ir esame pasiruošę reaguoti į visus pasikeitimus“, – teigė ji.

Kelionių organizatorius „Join UP! Baltic“ pranešime žiniasklaidai taip pat informavo tęsiantys savo kelionių programą į Egipto kurortus – Šarm aš Šeichą ir Hurgadą – be jokių pakeitimų.

Sprendimas išlaikyti šias keliones priimtas atsižvelgiant į Lietuvos valstybės institucijų ir Egipto turizmo tarnybos rekomendacijas.

„Kol tai bus saugu pagal valstybės institucijų rekomendacijas ir kol bus keliautojų poreikis, mes ir toliau siūlysime keliones į šiuos Baltijos šalyse populiarius kurortus, – sakė Sabina Saikovskaja, įmonės generalinė direktorė. – Kai kuriose šalies vietovėse visada buvo rizikinga keliauti, tačiau populiariausi kurortai – Šarm aš Šeichas ir Hurgada – toli nuo sienų su Gaza bei Izraeliu.

Šarm aš Šeichas nuo sienos su Gaza nutolęs apie 700 km, be to, nėra tiesioginių greitkelių, yra neįžengiama Sinajaus pusiasalio dykuma. Taip pat Šarm aš Šeichą nuo Egipto kontroliuojamos dykumos skiria siena. Be to, iš Šarm aš Šeicho nėra kelių į Gazą. Hurgada įsikūrusi dar toliau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją