Atvažiavus prie komercinio vandens telkinio ir išlipus iš automobilio gali atrodyti, jog nėra visai jokio skirtumo, kur sėsti ir žvejoti. Bet tai netiesa. Net ir nedideliuose dirbtiniuose vandens telkiniuose, kuriuose plaukioja labai daug karpių ir kitų žuvų, vienos povandeninio pasaulio zonos yra perspektyvesnės už kitas. Tad kaip išsirinkti žūklavietę komerciniame tvenkinyje?

Gali nuskambėti keistokai, bet vienas puikiausių geros žūklavietės orientyrų komerciniuose tvenkiniuose yra automobilių stovėjimo aikštelė. Reikalas tas, kad daug į tokius tvenkinius atvykusių meškeriotojų tiesiog tingi tempti savo mantą kažkur toliau ir sėda žvejoti šalia savo automobilio. Tad netoli automobilių aikštelių dažnai yra jaukinama gausiau nei kitose tvenkinio vietose. Žuvys netrunka surasti vietas, kuriose nuolat būna maisto. Tiesa, jei prie aikštelės sėdi daug meškeriotojų, jei jie triukšmauja, geriau pasiieškoti kitos vietos.

Kai kurių komercinių tvenkinių savininkai savo vandenis išvalo nuo vandens augalijos, taip meškeriotojams sukurdami komfortiškesnes sąlygas. Bet jei tvenkinyje kur nors auga vandenžolės, ypač lelijos, tai taip pat bus geresnė vieta nei kitos, nes vandenžolių sąžalynai yra natūralus žuvų maisto šaltinis.

Apskritai, komerciniuose tvenkiniuose, kaip ir natūraliuose vandenyse, reikia ieškoti kažko, kas išsiskirtų iš bendros aplinkos, nes įvairios dugno anomalijos lyg magnetas traukia žuvis. Žinoma, komerciniame tvenkinyje nerasite nei didelių duobių, nei išraiškingų povandeninių kalniukų, bet net 30 cm gylio skirtumas gali būti esminis faktorius norint pagauti daugiau žuvų.

Ir dar vienas labai svarbus patarimas: atvykę prie komercinio tvenkinio sėskitės taip, kad vėjas pūstų jums į veidą. Žuvys visada renkasi tą krantą, kurį skalauja vėjo sukeltos bangos ir iš dugno plauna įvairių valgomų kąsnelių.