Žurnalas „Journal of Sexual Medicine“ apklausos duomenis paskelbė savo puslapiuose. Rezultatas gavosi gana įdomus – susipažinę su kanadiečių fantazijomis masturbacijos metu galėsite palyginti, ar jūsų mintys sutampa.

Taigi, tyrimo metu paaiškėjo, kad 10 proc. besimasturbuojančių kanadiečių įsivaizduodavo save persirengiančiais moteriškais drabužiais; 64 proc. savo fantazijose regi, kaip jiems masturbuotis padeda moteris; 48 proc. vyrukų dirbdami ranka regi save liečiančius nepažįstamąsias viešajame transporte; 10 proc. mintyse regi, kaip ant jų kažkas šlapinasi; 16 proc. fantazuoja, kad stebi du seksu užsiimančius vyrus (nors iš pusantro tūkstančio apklausos dalyvių gėjais arba biseksualais save įvardino tik 12 proc. respondentų); 30 proc. masturbuodamiesi įsivaizduoja, kad yra verčiami užsiimti seksu per prievarta; 52 proc. savo vizijose mato besimylinčius su itin mažą krūtinę turinčiomis merginomis; 28 proc. vyrų savo fantazijose yra regėję save santykiaujančius su negyvais objektais.

Besimasturbuojančių vyrų fantazijos, žinoma, visai nereiškia, jog vyrukai iš tiesų norėtų kad kas nors juos apšlapintų. Paprasčiausiai, kaip teigia tyrimo autorė Christian Joyal, nors moterys, su kuriomis tu iš tiesų norėtum užsiimti seksu, turėtų atitikti kai kuriuos asmeninius standartus (išvaizda, higiena, charakteris ir pan.), tačiau vyrų geismo objektai ir fantazijų scenarijus neturi jokių ribų.

Nepriklausomas tyrimas, atliktas Vermonto universitete (JAV), parodė, jog vienas svarbiausių seksualinių fantazijų aspektas yra objektų arba žmonių, kurie realiame gyvenime niekada netaps tavo seksualinio gyvenimo dalimi, įtraukimas, rašo leidinys „Men's Health“. Tačiau dalis realaus gyvenimo turi būti. Anot Christian Joyal tyrimo, daugelio vyrų fantazijose figūruoja daugiau ar mažiau pažįstami žmonės, o ne žvaigždės ar išgalvoti personažai.

Pasak Christian Joyal, faktas, jog fantazijų scenarijus gali išsipildyti – net jei to visai iš tiesų nenori – stipriai įaudrina vyrus. Būtent todėl, net jei tavo fantazijos ne tokios nežabotos kaip aukščiau pateikti pavyzdžiai, jose „veikia“ realūs žmonės: draugo sesuo, personalo skyriaus darbuotoja, kuri biure sėdi netoli tavęs, arba medicinos seselė.

„Men's Health“ sekso reikalų ekspertė Debby Herbenick nuramina tuos, kurie turėdami antrą pusę, bet masturbuodamiesi svajoja apie kitas moteris, jaučiasi kalti: tai paprasčiausiai yra smegenų aktyvumas, o ne užslėpta aistra, kuri taikosi prasiveržti į realų pasaulį.