Ingredientai:

- kepti orkaitėje arba virti burokėliai,
- kriaušė (labiausiai tinka „Konferencinė“),
- pakepintos saulėgrąžos,
- mėtos lapeliai,
- medus,
- alyvų aliejus,
- citrinos sultys, druska, pipirai.

Užpilas: medų ištirpinkite su trupučiu šilto vandens, išspauskite pusę citrinos, įpilkite alyvų aliejaus, įberkite šiek tiek druskos ir viską gerai išmaišykite. Pipirų galima užbarstyti ant viršaus.

Ruošiame salotas: supjaustykite burokėlius šiaudeliais, nulupkite kriaušę ir supjaustykite tokiais pat griežinėliais. Viską sudėję į dubenį, sumaišykite su užpilu. Apibarstykite saulėgrąžomis, šviežiais mėtų lapeliais (pikantiškumui mėgstu užsibarstyti kumino (Romos kmynų) prieskonių).

Kepame karštus sumuštinukus

Griežinėliais supjaustykite prancūzišką batoną arba čiabatą, ant jų uždėkite po gabalėlį ožkos sūrio, šaukštelį medaus ir apibarstykite Provanso žolelėmis, uždėkite šviežio čiobrelio šakelę. Šaukite į 200C įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 - 15 min.

Patarimas: jei neturite laiko išsikepti karštų sumuštinukų, tiesiog užsidėkite kelis gabalėlius ožkos sūrio ant salotų. Ožkos sūris šioms salotoms tiesiog būtinas!

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt