12 porcijų reikės:
Tešlai –
200 g miltų,
100 g sviesto,
1 žiupsnelio druskos,
1 arbat. šaukštelio cukraus,
1 kiaušinio.
Įdarui –
75 g sviesto,
200 g cukraus,
750 g obuolių.
Padažui –
175 g pieno,
0,5 arbat. šaukštelio malto cinamono,
2 kiaušinio trynių,
50 g medaus,
3 valg. šaukštų plaktos grietinėlės.
Greitai iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą ir suvoliokite ją į rutulį, suvyniokite į skaidrią maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių temperatūros. Apvalią išardomą kepimo formą sutepkite 50 g kambario temperatūros sviesto ir apibarstykite 100 g cukraus.
Obuolius nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pjaustytus obuolius išdėliokite į kepimo formą, taip pat galite apibarstyti juos vienu šaukštu razinų. Kepimo formą padėkite ant vidutinės ugnies ir palaikykite penkiolika minučių. Kai cukrus pradės karamelizuotis, lengvai atvėsinkite. Po to apibarstykite obuolius likusiu cukrumi. Ant viršaus išdėliokite gabalėliais supjaustytą likusį sviestą. Tešlą iškočiokite į lakštą, uždenkite juo obuolius, kraštelius prispauskite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
Pieną užvirinkite kartu su cinamonu. Trynius ištrinkite su medumi ir į gautą masę palaipsniui supilkite pieną. Penkias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies, pastoviai maišykite. Neužvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir, vis dar maišydami, leiskite atvėsti. Atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.Iškepusį pyragą patiekite su medaus ir grietinėlės padažu.
Skanaus!