Valykite dantis nuleidę galvą

Kai kurie žmonės valosi dantis žiūrėdami į veidrodį, bet tai nėra pati geriausia mintis. Tokiu būdu veidrodis apsineša dantų pasta, o taip pat ir aplink esantys paviršiai.

Jeigu palenksite galvą žemyn, arčiau kriauklės, didžioji dalis dantų pastos nusės kriauklėje ir bus nuplauta tekančio vandens. Kvaila? Galbūt. Tačiau tai sutaupo nemažai laiko, kai reikia išvalyti veidrodžius.

Nuvalykite dušo sieneles po kiekvienų maudynių

Dušo sienelių valymas suryja valandų valandas laiko, jei tai darote kartą per porą mėnesių. Daug paprasčiau išnaudoti kelias minutes laiko ir greitai perbraukti jas šluoste po kiekvienų maudynių.

Šis įprotis ne tik užtikrins, kad vonioje neužsiveistų pelėsis, bet taip pat ir dušo/vonios sienelės ilgesnį laiką išliks švarios, o jų valymas bus daug paprastesnis ir kainuos daug mažiau laiko. Pagalvokite apie visus tuos muilo likučius ir kūno aliejus, kurie nepridžiūsta prie sienelės, nes juos nuvalėte!

Dušo kabinos valymas

Kiekvieną kartą nuleiskite vandenį

Šis įprotis gali būti vertinamas dviprasmiškai. Viena vertus, kaskart nuleisdami tualete vandenį galite išvengti nešvarių ir dvokiančių sankaupų klozete, bet iš kitos pusės šis įprotis iššvaisto labai daug vandens.

Jei jums labai svarbus nepriekaištingai švarus tualeto unitazas, tuomet taip, reikia nuleisti vandenį kaskart. Visgi, jeigu labiau vertinate aplinkosaugą, šiek tiek nešvarumų galima ir pakęsti, tačiau čia kiekvieno asmeninis pasirinkimas

Pasidažiusios nuvalykite paviršius

Makiažo priemonės dažnai būna erzinantis nešvarumų vonioje šaltinis. Ar kada nors teko bandyti nušveisti makiažo dėmes nuo kriauklės ir spintelių? Tam išties prireikia daug darbo.

Taigi, vietoje to, kad paliktumėte makiažo pagrindo ir akių šešėlių likučius, nubyrėjusius nuo šepetėlio, galite išnaudoti keletą sekundžių laiko ir su drėgna šluoste ar skiaute tualetinio popieriaus iškart juos nuvalyti. Vonia tikrai išliks švaresnė, o valyti ją bus daug paprasčiau.

Grindys turi būti sausos

„Tai tik vanduo“ – dažnai girdimas argumentas, kai tingisi nuvalyti po dušo pritekėjusį vandenį ant vonios kambario grindų. Tačiau vanduo patenka į skiedinį tarp plytelių ir ilgainiui palieka ten dėmes, ypač, jei su vandeniu privarva ir muilo.

Jūs galite arba patys visiškai nusišluostyti būdami vonioje/duše (įskaitant ir kojas bei pėdas) arba stovėti ant kilimėlio tol, kol pėdos tampa sausos. Šis metodas, žinoma, sumažina ir riziką paslysti bei nukristi, kai plytelės būna šlapios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)