Žmonių, tikrinančių kainas, padvigubėjo

Apie tai, kaip dirbti krizės sąlygomis, kokių efektyvesnių sprendimų ieškoti ir kokių klaidų nedaryti D. Budzinauskas ir D. Širvinskas pasakojo laidoje „Marketingas 360“. 

Pasak D. Budzinausko, ieškant atsakymo į klausimą, ar mes jau esame krizėje, ar dar tik pakeliui į ją, o gal jokios krizės net visai nebus, svarbu įsivardinti, kas apskritai tai yra. 

„Jei žiūrėsime sąvoką, kas yra krizė, tai yra graikų kalbos žodis, reiškiantis sprendimą arba staigų pasikeitimą. Tad jeigu mes galime identifikuoti krizę, kad tai yra veiksmas arba aplinkybė, kuri ateina labai staiga, netikėtai, kuri mums įneša kažkokio nestabilumo, kai mes nebežinome, kas bus rytoj, kitą savaitę ar kitais metais, ir tai mums trukdo pasiekti tam tikrų tikslų, tai turbūt reikėtų konstatuoti, kad mes trečius metus gyvename krizės laikotarpį“,  – pastebėjo jis.

D. Budzinauskas priminė – 2020-us metus mes pradėjome su visiškai netikėtu, atrodo,  filmuose matytu scenarijumi, kai mus staiga užklumpa liga, masiškai žaibišku greičiu plintanti per pasaulį ir mes nežinome, kas bus. 

„Kas tada atsitiko reklamos rinkoje? 50-60 proc reklamos investicijų tiesiog dingo. Prekės ženklai iškart automatiškai išsijungė, nes tai atėjo netikėtai, neplanuotai, dauguma prekinių ženklų nebežinojo, ką daryti, tiesiog neteko amo ir sustojo. Galiausiai gavosi taip, kad būtent tas jų veiksmas – sustabdymas – neleido jiems pasiekti prieš tai buvusių užsibrėžtų tikslų. Jei žiūrėtume skaičiais, maždaug pusė prekinių ženklų per pirmas dvi savaites išėjo iš eterio, dar po dviejų savaičių naujų lygiai tiek pat prekės ženklų atėjo, pamatydami tą galimybę“,  – pasakojo jis.
Vasario 24-ąją, Rusijai užpuolus Ukrainą, prasidėjo nauja krizė, kai vėl nežinome, kas bus.