Jau trečius metus verslo nuomonės lyderiai buvo vertinami ir nugalėtojas renkamas pagal žiniasklaidos bendrovės „Mediaskopas“ parengtą metodiką. Žiniasklaidos stebėsenos ir analizės įmonės atstovai sako, kad šiemet ši metodika buvo patobulinta.

„Atsižvelgėme ne tik į įprastinius vertinimo kriterijus, t.y. asmenų citatų kiekį, tankį ir poziciją kitų cituotų asmenų atžvilgiu. Vertinome ir didžiausią matomumo šuolį per metus padariusius verslo lyderius. Kaip ir praėjusiais metais, dažniausiai cituotus verslo lyderius atrinkome iš viso sukaupto žiniasklaidos archyvo – daugiau nei 650 šaltinių, atmesdami užsakomąsias publikacijas“, – pasakoja „Mediaskopo“ Duomenų sprendimų ir analizės vadovė Vilūnė Kairienė.

„Verslo nuomonės lyderio“ TOP 20

Analizuojant 2022 m. gegužės – 2023 m. balandžio laikotarpį, „Mediaskopo“ išskirti verslo nuomonės lyderių TOP 20 nominantai yra šie (abėcėlės tvarka):

1. Inga Aukštuolytė, kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė;
2. Arvydas Avulis, bendrovės „Hanner“ vadovas;
3. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė;
4. Jūratė Cvilikienė, „Swedbank“ Finansų instituto vadovė;
5. Ernesta Dapkienė, buvusi „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė;
6. Robertas Dargis, statybų bendrovės „Eika“ generalinis direktorius;
7. Marius Dubnikovas, Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas, finansų analitikas;
8. Dainius Dundulis, „Norfa“ vadovas;
9. Indrė Genytė-Pikčienė, „INVL Asset Management“ ekonomistė;
10. Žydrė Gavelienė, „Estravel Vilnius“ generalinė direktorė, Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė, Lietuvos turizmo rūmų prezidentė;
11. Aleksandras Izgorodinas, „Brandnomika“ ekonomistas;
12. Viktorija Katilienė, „Gjensidige“ Žalų departamento vadovė Baltijos šalims;
13. Nerijus Mačiulis, „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas;
14. Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims;
15. Žygimantas Mauricas, banko „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas;
16. Tadas Povilauskas, SEB banko ekonomistas;
17. Milda Plepytė-Rainienė, Lietuvos turizmo asociacijos vykdomoji direktorė;
18. Audrius Stasiulaitis, „Telia“ atstovas žiniasklaidai;
19. Šarūnas Tarutis, „Citus“ investicijų ir analizės vadovas;
20. Rūta Vainienė, Prekybos įmonių asociacijos direktorė.

Per pastaruosius metus „Mediaskopas“ užfiksavo daugiau nei 20 tūkstančių straipsnių, kuriuose cituoti šie TOP 20 verslo nuomonės lyderių. Kaip ir pernai, itin aktyvūs buvo prekybos tinklų, bankų bei nekilnojamojo turto sektoriai. Itin matomais išliko ir įvairių verslo asociacijų atstovai.

Ekspertinė komunikacija išgyvena aukso amžių

Vertinant plačiausiai šiemet pasklidusias naujienas, anot V. Kairienės, akivaizdu, jog jose ryškiai atsispindėjo karas Ukrainoje bei jo įtaka ekonominei situacijai. Populiariausios pastarojo meto temos, vyravusios straipsnių antraštėse, – infliacija, recesija, krizė, palūkanos, taupymas bei produktų ir elektros kainos.

„Šios aktualijos verslo nuomonės lyderių viršūnėse išlaikė ekonomistų pasisakymus ir nuomones. Akivaizdu, jog ekspertinė komunikacija šiuo metu išgyvena aukso amžių, atliepdama skaitytojo poreikį pasiekti patikimą bei objektyvią informaciją, suteikti perspektyvą ar net išspręsti problemas“, – pastebi „Mediaskopo“ Duomenų sprendimų ir analizės vadovė.

Ji džiaugiasi, jog, nepaisant ekonominių temų ryškumo, pro jas prasiveržti pavyko ir kitiems. „Itin didelio žiniasklaidos ir skaitytojų dėmesio sulaukė ne tik aktualijų, susijusių su ekonomika, gvildenimas, tad šiemet verslo lyderių TOP'e pagaliau turime ir draudimo rinkos atstovę bei pagausėjusias turizmo atstovų gretas“, – naujienas pristato V. Kairienė.

Vilūnė Kairienė

2022 m. „Verslo nuomonės lyderiu“ antrus metus iš eilės buvo tituluotas Žygimantas Mauricas, banko „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas.

Konferencijoje – O. Arestovyčiaus pranešimas

Šiemet geriausių komunikacijos projektų ir „Metų komunikatorius“ konkurso laimėtojai bei specialiųjų nominacijų – „Verslo nuomonės lyderis“ ir „Išbandymas viešumu“ – nugalėtojai paaiškės birželio 9 d. Vilniuje vyksiančiame baigiamajame „PR Impact Awards 2023“ renginyje.

Jį tradiciškai sudarys trys dalys: konferencijos pranešimai ir diskusijos, geriausių komunikacijos projektų pristatymas bei vakarinė dalis – apdovanojimai. Renginio programa bus paskelbta jau netrukus. Organizatoriai atskleidžia, jog konferencijos dalyvių laukia staigmena – į šių metų apdovanojimus atvyksta psichologas, politikos ir karo apžvalgininkas, dažnai vadinamas „karo psichoterapeutu“, buvęs Ukrainos žvalgybos karininkas Oleksijus Arestovyčius. Jis skaitys pranešimą apie komunikaciją ir atsparumą.

Bilietus į „PR Impact Awards 2023“ įsigyti galite čia.

Konferenciją ir geriausių komunikacijos projektų apdovanojimus „PR Impact Awards“ jubiliejinį 10-tą kartą organizuoja Lietuvos komunikacijos asociacija (LTKA) kartu su Komunikacijos industrijos asociacija (KIA). Daugiau informacijos čia.