„Kodėl kandidatuoji į LRT Generalinius direktorius? Tau ką? Tokį klausimą girdžiu kiekvieną dieną. Kodėl? Gal pyksti ant savo vadovų? Gal jautiesi nevertinamas? Gal nori valdžios ir galios? O aš purtau galvą ir sakau – ne. Nei viena iš šių priežasčių“, – rašo A. Stonys.

„Tai gal ambicijos? Ir turiu pripažinti, taip, tai ambicijos. Bet ne tos ambicijos, kur norima būti geresniais ir aukštesniais už kitus, bet tos ambicijos, kur žinau, kad galima padaryti geriau nei yra dabar. Ambicijos įrodyti, kad LRT nacionalinis transliuotojas yra visų televizija, radijas ir internetas, įrodyti, kad tik stiprus ir nepriklausomas transliuotojas yra stiprios valstybės garantas. Nors skaičiau ir kitokių nuomonių, tikrai buvo baugu“, – tęsia jis.

„Ir čia vėl girdi, ei baik tu... viskas jau sutarta, pretendentai jau derinami koridoriuose. Favoritai susitikinėja su Tarybos nariais, juk žinai, visur rašo, vyksta derybos. O tu ką? O aš sakau – ne. Greičiausiai tai gandai, nes kai aplinkui rūkas, gali prigalvoti daug dalykų ir jais manipuliuoti, skleisti gandus, paskalas. Taip, vyksta kažkokie pokalbiai, svarstymai, bet sprendimas bus priimtas, kai ateis laikas. Kiekvienas Tarybos narys balsuos pagal savo sąžinę ir supratimą. Pats laikausi nuomonės ir principo, kad kandidatai neturi kontaktuoti su Tarybos nariais, nei tiesiogiai, nei per tarpininkus. Taip išvengiama spekuliacijų ir kaltinimų dėl objektyvumo ar neobjektyvumo, bet suprantu ir tuos, kurie galvotų kiek kitaip, to pristatymui skirto pusvalanduko gali ir pritrūkti“, – savo poziciją dėsto A. Stonys, pridurdamas, kad jam nerūpi kalbos, kad ši pozicija ne jo nosiai.

„Turiu aštuoniolika metų patirties, matyta ir šilta, ir šalta skirtingose televizijose ir radijuose, internetas taip pat nesvetimas, išgyventos dvi ekonominės krizės ir taip toliau. Ir tai ne tik skaičių žinojimas ir jų interpretavimas, situacijų atpažinimas, bet ir menas juos gauti, jungti ir derinti, o esant krizinei situacijai, žinojimas, kaip maksimaliai juos išsaugoti, taip saugant ir LRT. Kandidatuoju į LRT Generalinius direktorius, nes didžiuojuosi, kad dirbu LRT, kad LRT dirba puikūs žmonės, kad LRT man yra tiesiog svarbi. Žinoma, turiu ką ir įrodyti. Gal ir negaliu jos apsaugoti, bet galiu pabandyti“, – rašo kandidatas į LRT generalinius direktorius.

Kaip rašė DELFI, konkurse užimti šias pareigas taip pat dalyvauja politikos apžvalgininkė, ilgametė DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, dabartinis LRT vadovas Audrius Siaurusevičius, buvęs agentūros BNS vyriausiasis redaktorius Artūras Račas, istorikas, konservatorių partijos narys Bernardas Gailius, TV laidų vedėjas, buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, LRT darbuotojas Justas Senapėdis, signataras Zigmas Vaišvila, TV laidų prodiuseris, Lietuvos centro partijos narys Kristupas Krivickas. Dar trys kandidatai teigė nenorėję viešinti savo pavardžių, tačiau nutekėjus informacijai paaiškėjo, kad tai yra Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius, teisininkas Liudvikas Ragauskis ir viešosios įstaigos „Kultino“ direktorė Jūratė Černiauskienė.

Kovo 20 d. vyksiančiame LRT tarybos posėdyje visi kandidatai turės pristatyti savo programas ir atsakyti į tarybos narių klausimus. Taryba susitiks su kiekvienu iš kandidatų ir slaptai balsuos. Kad LRT vadovas būtų išrinktas, už jį turi balsuoti daugiau kaip pusė iš 12 tarybos narių.