Dienraštyje buvo paskelbtas toks tekstas:

Gerbiami Jungtinių Valstijų Kongreso nariai,

Šis laikraštis rašo jums Estijos žmonių prašymu. Mes reiškiame jums padėką už tai, kad esate demokratijos švyturys pasauliui ir visame Žemės rutulyje pasisakote už laisvę, nepriklausomybę ir teisės viršenybę. Estija džiaugiasi, galėdama būti ištikima Jūsų sąjungininke.

Niekur kitur taikiai pasaulio tvarkai negresia toks pavojus kaip Ukrainoje, kurią Rusija visu pajėgumu puola jau dvejus metus. Narsūs Ukrainos kariai ir visi šalies gyventojai pademonstravo išskirtinę drąsą ir ryžtą kautis už savo laisvę. Jie aukoja geriausius savo karius. Jie kenčia nuo kasdienių Rusijos raketų ir dronų bombardavimų.

Jie tai daro ne tik dėl savęs – jų pastangos nuo Rusijos karo mašinos padeda apsaugoti ir kitus laisvę mylinčius žmones. Jei Ukraina pralaimėtų šią nelygią ir neteisingą kovą, beprasmiška Vladimiro Putino karinė agresija tik įgytų pasitikėjimo ir dar labiau sustiprėtų.

Pradedant Bučos žudynėmis ir baigiant tūkstančių vaikų deportacija, mes matėme, kaip atrodo Rusijos viešpatavimo pasaulis. Rusijos priespauda yra priešnuodis viskam, kas jums, amerikiečiams, ir mums, estams, yra brangu. Laisvė ir demokratija nėra savaime suprantami dalykai – už tai, jei būtina, reikia kovoti.

Kaip mes po Rugsėjo 11-osios teroristinių išpuolių petys į petį stovėjome su jumis bei sąjungininkais Afganistane ir Irake, taip dabar Estijos žmonės padeda ukrainiečiams kovoti su Rusijos barbariškumu. Mūsų kariuomenė paaukojo frontui įvairios ginkluotės, o mūsų žmonės pabėgėliams skyrė savo paskutines santaupas.

Tačiau virš horizonto matome besikaupiančius tamsius debesis. Ukrainiečiai laikosi, bet jiems vis labiau trūksta išteklių, kad galėtų priešintis vis augančiai rusų ordų masei. Jiems pakanka narsos ir įgūdžių, tačiau jiems trūksta sunkiosios ginkluotės ir amunicijos.

Mes negalime leisti Ukrainai pralaimėti. Ant kortos pastatyta kur kas daugiau nei šalies ir tautos likimas. Ukrainoje kovojame ne už ką kita, kaip už žemyno laisvę ir demokratiją. Turime visas galimybes nugalėti.

Deja, panašu, kad šiuo metu pranašumą turi Kremlius. Jis visą Rusiją pavertė karo ekonomika. Jis parodė, kad siekdamas įvesti tironiją kaimyninėse šalyse ir dar toliau, jis nesigaili savo karių.

Nuo globaliųjų Pietų iki Tolimųjų Rytų, nuo Europos širdies iki arabų šalių pasaulis stebi, kas vyksta. Tai lemtingas momentas demokratijai.

Dabar lemiamas mūšis vyksta Amerikos žemėje, Kongreso rūmuose. Ukraina laukia dešimčių milijardų dolerių, numatytų jos ginkluotosioms pajėgoms. Prašau, neleiskite V. Putinui pasiekti moralinės ir fizinės pergalės. Prašau, nepaverskite šių lėšų savo vidaus nesutarimų įkaitėmis.

Ukrainiečiai gali įveikti monstrą, bet ne plikomis rankomis. Jiems reikia ginklų. Ir visi kartu mes nugalėsime. Laisvė nugalės.