Ruošiatės vakarėliui, iškylai ar filmų vakarui, – gaminkite takus su krevetėmis. Nuostabaus skonio gaivus užkandis yra tai, ko jums reikia. Takai su krevetėmis puikiai tinka ir šventiniam stalui.
aliejus kepimui
18 articles
Kalafioro kepsnys – ne tik žaliavalgiams. Šio patiekalo verta paragauti kiekvienam, norinčiam paįvairinti savo valgiaraštį. Nuostabiai skanus kalafioro kepsnys patiks ir svečiams.
Smidrų sriuba – pavasariškas patiekalas. Nuostabi spalva, kreminė tekstūra ir gardžios emapanados – šio patiekalo tikrai norėsite paragauti. Smidrų sriubą patiekite, kol karšta.
Ruošdami pietums vištieną troškinkite ją sultinyje – ji bus sultinga, prisigėrusi gardžių skonių ir aromatų. Šis patiekalas patinka ir vaikams. Troškintą vištieną patiekite, kol karšta.
Šiam užkandžiui paruošti reikės rūkyto upėtakio ir daržovių. Iš daržovių paruošite salsą, o kai ši atvės, ja papuošite žuvies juosteles. Be galo gardus užkandis su rūkytu upėtakiu pravers ruošiantiems šventinį stalą.
Jei nusibodo įprasta sumuštinio forma, gaminkite triaukštį sumuštinį su tuno užtepėle. Traški duona ir be galo gardi tuno užtepėlė kuria nuostabų skonių derinį. Sumuštinį su tuno užtepėle gaminkite ir šventėms.
Šį čiabatos skrebutį su mangų salsa pagaminti itin paprasta, o taip skanu, kad tikrai norėsite tai patirti. Patiekalas suteiks tikrą malonumą, nes jame susilieja kone visi skoniai – saldumas, rūgštumas, aitrumas, sūrumas, kartumas. Čiabatos skrebutį ruoškite tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Tokiu patiekalu – kremine grybų sriuba – tikrai nustebinsite artimuosius ar svečius. Visą žavesį kuria pateikimo būdas – sriubą pilkite į duonos kepaliuką. Na ir, žinoma, pati kreminė grybų sriuba yra ypatingo skonio.
Grietinėlės padaže troškintos vištienos šlaunelės – ypatingai skanus patiekalas. Mėsa bus sultinga ir minkšta. Patiekite vištienos šlauneles su mėgstamu garnyru.
Jei užkandžių stalui norite pasiūlyti kažko naujo, neragauto ir neįprasto, gaminkite sūrio lazdeles tešloje. Traški tešla, tąsus sūris – štai dėl ko šio užkandžio norės visi. Sūrio lazdeles tešloje patiekite šiek tiek atvėsusias.
Nežinantiems, ką gaminti iš baklažano, štai puikus virtuvės šefų Pauliaus Lenkšo ir Pavels Matveks receptas. Švelnus baklažanas nuostabiai dera su pikantiškomis, bet gaiviomis daržovių salotomis. Keptas baklažanas puikiai tiks ir saugantiems figūrą.
Šis ryžių užkandis su sūriu skanus ir karštas, ir atvėsęs. Tąsus švelnaus sūrio įdaras puikiai dera su lengvo aitrumo ryžiais. Ryžių užkandžiai puikiai tiks ruošiant švenčių stalą.
Šis vištienos receptas tiks ieškantiems gardaus ir sveiko patiekalo pietums ar vakarienei. Spalvingas kepsnys neabejotinai patiks ir vaikams. Patiekite vištieną, apibarstę petražolėmis.
Šiltas sumuštinis su kiaušiniais – patiekalas, kurį galima ruošti tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Traški duona, tąsus sūris, keptas kiaušinis ir avokado gaiva – tobulas skonių derinys. Sumuštinį su kiaušiniais patiekite iškart.
Varškėčių atsisakytų nebent tas, kas jų nėra ragavęs. Na o patiekiami su kvapnia braškių uogiene, jie akimirksniu nukelia į vaikystės virtuvę, kai mama ar močiutė traukdavo juos tiesiai iš keptuvės ir ragindavo nedelsiant valgyti. Patiekdami varškėčius su braškių uogiene papuoškite mėgstamomis uogom...
Išsirinkti aliejų sunkiau nei serialą „Netflix“ – tenka atsižvelgti į daugybę veiksnių: polifenolių kiekį, spaudimo būdą ir kt. Apsispręsti padės dietologų komentarai ir rekomendacijos, rašo womenshealth.com.au.
Visi gyventojai namuose turi aliejaus, kurį naudoja kepimui, todėl daugeliui kyla klausimas, ką su tuo aliejumi daryti po to? Dažnai panaudotas aliejus pilamas tiesiog į kriauklę arba kanalizaciją, tačiau to daryti negalima. Tai kurgi jį dėti?
Aliejaus someljė Liana Davletšina ir sveikatos ugdymo specialistas Artiomas Šabajevas atsakė į klausimą, ar galima kepti alyvuogių aliejuje ir ar neprarandamos jo naudingosios savybės?